nyMusikk i samarbeid med OCA under Veneziabiennalen

Norge er eneste oppdragsgiver for den nordiske paviljongen i den 56. internasjonale kunstutstilingen, La Biennale di Venezia, for første gang i historien. Til denne enestående anledningen har Office for Contemporary Art Norway (OCA) valgt kunstner Camille Norment. nyMusikk er glade for å være en del av samarbeidet. 

Camille Norment på Henie Onstad Kunstsenter. Foto: Bodil Furu

Rapture (ekstase, henrykkelse), et multi-sensorisk rom strukturert i tre deler bestående av en stedsspesifikk skulpturell og sonisk installasjon; en serie live dialog-verk av musikere og vokalister som finner sted til bestemte tider under biennalen (co-producert av nyMusikk); og en serie med tre publikasjoner. Inkludert blant flere andre elementer i prosjektet er en spesiell komposisjon for et kor med 12 stemmer, og en ny performance med kunstnerens ensemble som inkluderer den sjeldne glassharmonikaen. Dette 1800-tallsinstrumentet skaper musikk fra den forføreriske berøringen av fingre på glass og vann, og har gjennom tidene trollbundet lytteren, i tillegg til at det har vært fryktet og til og med bannlyst.

Camille Norment er født i USA og basert i Oslo. Hennes praksis inkluderer performance, installasjon, tegning og lyd. I sitt arbeid undersøker hun hvordan kroppen er tilknyttet miljøet gjennom lyd, og reflekterer over dissonansens kraft for å skape et rom for ny og bekreftende tenkning. Hun fremfører solo, i samarbeid med andre kunstnere for utvalgte prosjekter, og med sitt ensemble, Camille Norment Trio, som består av Vegar Vårdal (hardingfele), Håvard Skaset (elgitar), og Camille Norment (glassharmonika).

Den nordiske paviljongen. Fptp: Ferruzzi/National Museum of Art, Architecture and Design.