Her Noise til Kunstakademiet

18. januar 2013 ble Her Noise: Vocal Folds arrangert av nyMusikk og Museet for samtidskunst, et symposium med fokus på kvinnestemmen i musikken, kulturen og det offentlige rom.

Utgangspunktet for symposiet var Her Noise-arkivet, en samling av musikkhistorier knyttet til kjønn fra et stort nettverk av kvinnelige kunstnere og musikere, bestående av fanziner, bøker, filmer, LPer og videointervjuer. Arkivet har vært gjenstand for en rekke studier og doktorgradsavhandlinger siden etableringen, og har hatt stor betydning for kartlegging av kvinnelige utøvere innenfor eksperimentell musikk. 

I etterkant av symposiet har Kunstakademiet i Oslo inngått et samarbeid med London College of Communication (som nå eier Her Noise Archives gjennom forskningssenteret CRiSAP) om et utvekslingsprogram for sine studenter. Programmet tar utgangspunkt i arkivet og innebærer utveksling til London for de norske studentene, hvor de vil få undervisning av bl.a. Anne Hilde Neset (nyMusikk) som var med på å starte opp arkivet. 

Les mer om arkivet på hernoise.org.

Flyer for Her Noise: Vocal Folds, 18.01.13. Design: Non-Format.