Konsertserie på Nasjonalgalleriet:

Hannah Ryggen-konsertserie

I forbindelse med Hannah Ryggen-utstillingen Verden i veven på Nasjonalgalleriet har nyMusikk kuratert en tredelt konsertserie i samarbeid med Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Alle konsertene er gratis.

Søndag 30. august kl. 15:00
asamisimasa
Det kritikerroste ensemblet asamisimasa spiller stykker av internasjonale samtidskomponister som relateres til Hannah Ryggens verk.

Søndag 6. september kl. 15:00
Jessica Sligter & Susanna 
Denne nye duoen fremfører verk fra et bestillingsoppdrag skrevet til Henie Onstad Kunstsenters Ryggen-utstilling Vi lever på en stjerne (2014). Navnet er tatt fra et av Hannah Ryggens sentrale verk. 

Søndag 4. oktober kl. 15:00
Mika Vainio
Elektronikavirtuosen Mika Vainio har komponert et nytt verk kalt Trollklangveggen basert på Hannah Ryggens arbeid Trollveggen.

Verden i Veven

Hannah Ryggen (1894−1970) ruver som en av Nordens mest betydningsfulle kunstnere fra det 20. århundret. Hennes tepper fremstår som visuelle reaksjoner på hendelser, konflikter og prosesser. Hun trakk verden inn i veven. 

"Hannah Ryggens store samfunnsengasjerte tepper fra 1930- og 40-årene er ikke til å komme utenom. Her får du både empati, raseri, fantasi og dybde. Noen verker er humoristiske mens andre er mer fandenvoldske eller satiriske." - Øystein Ustvedt, kurator Nasjonalmuseet

Mot midten av 1930-tallet tok hun for seg fascismens og nazismens destruktive krefter. Vold og overgrep tematiseres på måter som knytter an til moderne, maktkritisk historie­maleri. Viljen til å fortelle går hånd i hånd med en fri betoning av abstrakte mønstre, former og farger. Utstillingen følger opp en bred, fornyet interesse for Ryggens figurative og sterkt engasjerte modernisme. Den er laget i samarbeid med Moderna Museet i Malmö.

Verden i veven
Nasjonalgalleriet
12. juni - 4. oktober (utstilling)

Adresse: Universitetsgata 13

Facebook-event