ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2014:

Øyvind Mæland + Pinquins
Procession And Drought 

Fredag 23. mai kl 18:00
Cinemateket
100/50 kr

Kjøp billetter
Kjøp festivalpass

FESTIVALPROGRAM

Pinquins. Blunderbuss: Anna Julia Granberg.

Som i J.G. Ballards verden av øde, mennekeskapte miljøer, byr også musikken i Procession and Drought av Øyvind Mæland på golde landskaper, først på et merkelig, nærmest rituelt vis, men klangene får etterhvert ikke klinge ut. Slagverkerne i Pinquins demper lydene aktivt på ulike måter; klangene blir stoppet – gradvis eller brått, kvalt, eller de bare opphører som om ingenting var skjedd. 

Øyvind Mæland (1985) studerte komposisjon i lære hos store navn som Olav Anton Thommessen, Ivar Frounberg og Henrik Hellstenius. Hans produksjon består hovedsakelig av kammermusikkverker, og han har jobbet med ensembler som Kairos quartet, Bit20 og Oslo Sinfonietta. I 2013 avsluttet han operaen Ad undas - Solaris Korrigert, som ble satt opp på Den Norske Opera.

Det norske slagverkensemblet Pinquins, bestående av Ane Marthe Sørlien Holen, Sigrun Rogstad Gomnæs og Johanne Byhring, har i løpet av sin fem års eksistens vist seg som en viktig del av Oslos samtidsmusikk-scene. De har fremført nye verker av komponister som Kjell Samkopf, Athony Pateras og Stefan Goldmann m.fl.

Støttet av: Komponistenes Vederlagsfond.

Only Connect:
J.G. Ballard

22. - 24. mai 2014

Om festivalen og Ballard-temaet

Øyvind Mæland. Foto: Grete Zahl Kvakland.