Møt komponisten

nyMusikks konsertserie Møt komponisten har eksistert av og på i omtrent 50 år. Våren 2017 revitaliseres den på nytt i et intimformat.

Vi inviterer til kunstneriske møter med et internasjonalt knippe av de mest banebrytene komponistene som arbeider i dag. Et blandingsformat hvor komponisten plukker ut sine inspirasjoner og tanker, samt presenterer mini-konserter av nye arbeider.

Klaus Lang. Foto: Henrik Beck.

10. februar - Klaus Lang
Vi starter serien med den unike østerrikske komponisten, konsertorganisten og improvisasjonsmusikeren Klaus Lang. Lang skal snakke om tidligmusikk og John Cage, to av hans største inspirasjonskilder, og vi får en eksklusiv konsert av Lang på Fender Rhodes med fiolinisten Annelie Gahl. Noen av stykkene ble gitt ut på platen Melodies and Harmonies på Col Legno for noen år tilbake og som har fått mye oppmerksomhet, men disse stykkene blir svært sjeldent fremført. 

29. mars - Joanna Bailie
I mars får vi besøk av den nyskapende engelske komponisten og lydkunstneren Joanna Bailie. Hun er Berlin-basert og jobber primært med feltopptak og akustiske instrumenter og er basert i Berlin. Denne kvelden byr hun på sine refleksjoner rundt opptak og lydlandskap, og om nostalgi, minne og møtepunkter mellom lyd og det visuelle. Tanja Orning vil fremføre Bailies stykke Trains denne kvelden. 

20. mai - Jennifer Walshe
Til åpningen av årets Only Connect-festival (18. – 20. mai) har vi gleden av å presentere den sjangeroverskridende komponisten Jennifer Walshe’ nye stykke Everything Is Important skrevet for Ardittikvartetten. Den irske komponisten og vokalisten vil snakke om sin kunstnerpraksis på festivalen og presentere ideer rundt sosiale medier, komponistens rolle, filmskaping, fiksjonshistorie og identitetskonstruksjon.  

Historien til Møt komponisten
Møt komponisten ble startet på slutten av 60-tallet av daværende Ny Musikk-formann Kjell Skyllstad og var en konsertserie som ble arrangert regelmessig i Oslo, på steder som Club 7, Munchmuseet og ABC-teatret, men også på arenaer som Henie Onstad Kunstsenter og Kongsberg Jazzfestival.

Av komponister som deltok i løpet av de første årene finner vi bl.a. Karlheinz Stockhausen, Arne Nordheim, György Ligeti, Finn Mortensen, Kåre Kolberg og Lasse Thoresen

10. februar
Klaus Lang
nyMusikk

29. mars
Joanna Bailie
nyMusikk

20. mai
Jennifer Walshe
Sentralen