Ny kunstnerisk leder i nyMusikk

Bjørnar Habbestad. Foto: Ellen J. Røed.

Bjørnar Habbestad (f. 1976) er ansatt som ny kunstnerisk leder i nyMusikk. Han har bred erfaring fra det eksperimentelle musikk- og kunstfeltet, som fløytist, komponist, lydkunstner og kurator.

- Jeg er svært glad for styret sin tillit og for denne muligheten til å sette mitt preg på en av Norges viktigeste formidlingsarenaer for samtidsmusikk. Å kunne bygge på arbeidet som Anne Hilde Neset har lagt ned i å utvikle ulike måter å snakke om, lytte og dele musikk på, er et privilegium, uttaler Habbestad.

Han kommer til nyMusikk fra en stiling som doktorgradsstipendiat ved Norges musikkhøgskole, der han har forsket på samarbeidsprosesser mellom komponister og utøvere.

- Styret er veldig fornøyd med å ha ansatt Bjørnar Habbestad som kunstnerisk leder. Han er kunnskapsrik, har mye relevant erfaring og et stort engasjement for vårt sjangerfelt. Med sine kunstneriske ambisjoner for organisasjonen er styret sikre på at han vil bidra til å videreutvikle nyMusikk på en god måte, sier styreleder Tone Østerdal.

Musikalsk strekker Habbestads aktivitet seg fra installasjonsverk til kammermusikk, støy, improvisasjon og elektroakustikk. Han har opptrådt på sentrale scener og festivaler, og har bl.a. komponert for Carte Blanche, Borealisfestivalen og Bergen Kunsthall.

I tillegg til sin utøvende virksomhet var Habbestad en sentral del av miljøet som bygget opp BEK - Bergen Senter for Elektronisk Kunst og Lydgalleriet, der han også var styreleder og kunstnerisk leder i 2013. Han eier og driver plateselskapet +3DB Records. 

Habbestad tiltrer stillingen 1. september og etterfølger Anne Hilde Neset som nå er direktør for Kunstnernes Hus i Oslo.