ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2015:

Miami Bass med Dave Tompkins

FREDAG 5. JUNI
INTERNASJONALEN
KL. 17:00 (presis)

Gratis
Kjøp festivalpass, kr 550/450 (ordinær/medlem)

FESTIVALPROGRAM

Missy Mist - Gettin Bass record cover.

Hip hop-skribent Dave Tompkins er kjent for sine underholdende foredrag som mikser musikk og bilder med historiske kuriositeter fra musikkundergrunnen.

I The Beat Who Cheated Death forteller han historien om Miami Bass og hvordan den utviklet seg fra South Floridas økologi til en hiphop-subsjanger på 1980-tallet. Mytologien fortelles gjennom historier om "sustained decay" - et teknisk uttrykk for bass-lydbølgen.

Som en del av sitt kommende bok utforsker Tompkins egenskapene til 'sustained decay' og høyttaleres dundrende vegger. Tompkins resirkulerer språket i basskulturen gjennom Miamis korall-erindring, geografiske infrastruktur, konkylie-ingeniører, spyfluer og larver, kunstige strender, geologi, opptøyer, skatebaner, kokain, klimatologi, Gucci Crew og ubåt-angrep. Forvirrende? The Beat Who Cheated Death er en hiphop-subfrekvens, en forvrengning av begreper og en hyllest til teknologi som oppsto i Florida-sumpen.

Etterfølges av en Q&A med musikkjournalist og DJ Martin Bjørnersen.

Dave Tompkins skriver regelmessig om hip-hop og populærmusikk og er forfatteren bak den kritikerroste boken om vocodere, How To Wreck A Nice Beach:The Vocoder from World War II to Hip-Hop. Arbeidet hans har blitt trykket i New Yorker, Paris Review, Grantland, Pitchfork, ego trip og the Wire. Han skriver for tiden bok om Miami Bass. Tompkins er født i North Carolina, og bor nå i New York.

Only Connect:
The Deep

4. - 6. juni 2015

Facebook-event
Billetter
Program

Dave Tompkins.
Bass shell.