ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2015:

Lytt til din egen kroppsresonans

LØRDAG 6. JUNI
SEAS høyttalerfabrikk,
Ryggeveien 96 Moss
KL. 11:00 (avreise fra Oslo Plaza/Sonja Henies plass, Oslo)

Kr 100. OBS: Det er fullt på det ekkofrie kammeret, for venteliste kontakt nymusikk@nymusikk.no. Det er likevel mulig å få med seg Stine Janvin Motland og omvisning på fabrikken. 

Transport for dem som ikke er påmeldt det ekkofrie kammeret og busstur:
- Bil til Ryggeveien 96
- Buss TE3 fra Oslo Bussterminal mot Sarpsborg Bussterminal. Gå av på Høyden Ryggeveien. Gå 100 m til Ryggeveien 96.
- Tog mot Moss eller Halden til Moss stasjon. Buss 100 mot Halden. Gå av på Høyden Ryggeveien. Gå 100 m til Ryggeveien 96.

Kjøp festivalpass, kr 550/450 (ordinær/medlem)

FESTIVALPROGRAM

Stine Janvin Motland. Foto: Eva-Fiore Kovacovsky.

Eksperimentet The Subjective Frequency Transducer er et samarbeid mellom Stine Janvin Motland, kunstner Marianne Vierø og komponist og programvareutvikler Fredrik Olofsson. 

I motsetning til Janvin Motlands siste prosjekt In Labour, der en fraværende utøver benytter sine omgivelser som medspiller, blir oppmerksomheten rettet innover, mot anatomien og kroppens frekvensregister. The Subjective Frequency Transducer er både et måleinstrument og et musikkinstrument, et instrument som registrerer og regenererer. 

Publikum blir invitert til å få sin egen kroppsresonnans målt og oversatt til lyd. Lyden av den enes arm vil klinge sammen med den andres rygg og de individuelle forskjellene påvirker utviklingen av den musikalske komposisjonen som fyller rommet. 

Stine Janvin Motland er en utøver og komponist basert i Stavanger, Oslo og Berlin. Med en instrumentalistisk og fysisk tilnærming utforsker hun stemmens akustiske potensiale og grensene for hva en sanger kan, eller ikke kan være. Hennes arbeid inneholder elementer av konseptuell og spontan komposisjon, improvisasjon, performance og lydpoesi.

Pågående prosjekter er det direktesendte hørespillet In Labour, Native Instrument med Felicity Mangan og Brigitte & Paula band med Maria Ramvi og Camilla Vislie. Ved siden av hennes eget arbeid, synger hun nyskrevet samtidsmusikk, og medvirker som komponist, sanger, danser og skuespiller i flere tverrkunstneriske prosjekter. Hun er for tiden utøver i babyoperaen Korall Koral (Dieserud/Lindgren & Maja Ratkje). I 2014 ga Motland ut to soloalbum: Ok, wow (+3 dB) og In Labour (Pica Disk).

Fredrik Olofsson studerte komposisjon ved Det Kungliga Musikkonservatorium i Stockholm. Siden han ble uteksaminert for 15 år siden, har han jobbet som software- og elektronikkutvikler for kunstinstallasjoner, og som utøver av live video og elektronisk musikk. I tillegg til ulike samarbeid, bestillingsverk, residencies, workshops og diverse live opptredener, medvirker han i prosjektet rhyme.no i Oslo og underviser i programmeringskunst ved Universität der Künste i Berlin.

Marianne Vierø  jobber med en mengde media og materialer som fotografi, skulptur og collage. Arbeidene hennes har blitt vist på Self Service Open Art Space i Stuttgard, Galeria Boavista i Lisboa, Ellen de Bruijne Projects i Amsterdam, Peter Lav Gallery i København, Fondazione Arnaldo Pomodoro i Milano og 1857 i Oslo, Norway. Hun har deltatt på flere kunstneropphold og residencies som Rijsakademie van beeldende kunsten i Amsterdam, CEIA i Beló Horzonte, Brazil og Künstlerhaus Bethanien i Berlin, Germany. Vierø har en BFA i photography fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. 

Only Connect:
The Deep

4. - 6. juni 2015

Facebook-event
Billetter
Program