ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

asamisimasa spiller Laurence Crane

FREDAG 20. MAI
Kl: 21:45, Forstanderskapssalen

Kjøp festivalpass - Kjøp fredagspass - Kjøp halvdagspass

FESTIVALPROGRAM

asamisimasa har et spesielt forhold til den britiske komponisten Laurence Crane, og med denne konserten presenterer ensemblet en mini-retrospektiv av tre av hans stykker.

Laurence Crane. Foto: Benjamin McMahon.

«Jeg bruker enkle og grunnleggende musikalske objekter, vanlige akkorder og intervaller, arpeggio, droner, tonefall, fragmenter av skjell og melodier. Materialet kan virke gjenkjennelig, men målet mitt er alltid å finne en ny skjønnhet» forteller Laurence Crane.

Old Life Was Rubbish (1998) er et typisk eksempel på hvordan Crane klarer å kryste ut smerte og melankoli fra to akkorder. De tre satsene i Events (1997) består av lister hentet fra avisen The Guardian 7. februar 1997, lest opp med vekselvis gravalvor og komikk.

PROGRAM
Laurence Crane Old Life Was Rubbish (2 min)
Laurence Crane Events (10 min)
I. Various people celebrating their birthday on 7 February 1997 (including their professions and respective ages)
II. Selected foreign exchange rates on 7 February 1997 (including both French and Swiss Francs)
III. Some places in Britain with weather at 12.00 on 7 February 1997 (including temperatures in centigrade)

Laurence Crane John White in Berlin (13 min)

asamisimasa. Foto: J. Norvik.

Laurence Crane er en engelsk komponist, født i Oxford, England i 1961. Han studerte komposisjon med Peter Nelson og Nigel Osborne ved Nottingham University. Musikken hans er i hovedsak skrevet for konsertsalen, men inkluderer også stykker skrevet for film, radio, teater, dans og installasjoner. Han trekker inspirasjon fra komponister som Erik Satie og Morton Feldman.

asamisimasa består av Tanja Orning (cello), Håkon Stene (perkusjon), Anders Førisdal (gitar), Kristine Tjørgersen (klarinett) og Ellen Ugelvik (piano). De ble etablert i 2002 av musikere som deler interesse og lidenskap for samtidsmusikk. Siden den gang har ensemblet urfremført en rekke tverrmediale arbeider skrevet spesielt for dem, ofte i program med et klassisk repertoar og historiske avantgarde-stykker. Ensemblet har samarbeidet med komponister som Helmut Lachenmann, Aldo Clementi, Øyvind Torvund, Alvin Lucier og Michael Finnissy. De mottok Spellemannsprisen 2015 for utgivelsen Neon Forest Space med musikk av Øyvind Torvund. Gjestemusikere denne kvelden (på Events) er Ditte Bræin (vokal), Anne Sofie Halvorsen (klarinett) og Petter Langfeldt Carlsen (klarinett).

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program