ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

Maya Dunietz spiller Emahoy

LØRDAG 21. MAI
Kl. 21:00, Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass - Kjøp halvdagspass

FESTIVALPROGRAM

Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou.

I 2013 ga pianist Maya Dunietz seg i kast med en hyllest til Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou (f. 1923), kjent som Emahoy, en etiopisk nonne i nittiårene med en rekke ukjente og sjeldent fremførte komposisjoner bak seg.

Festivalen Jerusalem Season of Culture ble startpunktet for en konsertserie av Emahoys særegne pianostykker, og Dunietz har de siste årene reist rundt i hele verden med denne musikalske skattkisten. Dette er første gang stykkene fremføres i Norge.

Den israelske pianisten, vokalisten og improvisatoren Maya Dunietz undersøker relasjonen mellom musikk, billedkunst, performance, teknologi og filosofi. Hun har skapt stedsspesifikke lyd-performancer for institusjoner som Palais de Tokyo i Paris og Arnolfini i Bristol, og har jobbet med utøvere som John Butcher, Zeena Parkins, David Moss og Steve Noble for å nevne noen.

Etiopiske Emahoy Tsegué-Maryam Guèbrou (f. 1923) studerte fiolin og piano som ung, og ble nonne som nittenåring. I 1967 spilte hun inn sin første plate. En samling av stykkene hennes ble gitt ut på plateselskapet Éthiopiques. 

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program