ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

Hild Sofie Tafjord - Mural II

LØRDAG 21. MAI
Kl. 20:00, Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass - Kjøp halvdagspass

FESTIVALPROGRAM

Hild Sofie Tafjords surround-stykke Mural II for messingblåsere fremføres sammen med Oslo Brass Band, Oslofjord Brass, Hasle Brass, Hasle skole musikkorps og symfonisk brass fra Norges Musikkhøgskole.

Hild Sofie Tafjord.

Hild Sofie Tafjord (f. 1974) spiller fransk horn og elektronikk, og er kjent som medlem av improvisasjonsgruppene SPUNK og Lemur, samt Zeitkratzer og Fire Orchestra, i tillegg til soloarbeid. 

I Mural II blir vi kjent med hennes allsidighet som komponist: Et overdådig, stedsspesifikt verk for tre brass band, symfonisk brass og Tafjord selv på fransk horn og elektronikk. De mange utøverne former vegger av lyd som utvikler og forandrer seg, dukker opp og forsvinner etter hvert som de beveger seg gjennom rommet. Mural var et bestillingsverk til Tectonics Glasgow i 2015.

Tafjord om Mural II:
«Mural II er et surroundstykke for messingblåsere med tre brass band, symfonisk brass, horn og elektronikk.

I mitt arbeid med horn og elektronikk har jeg bl.a jobbet mye med å overlagre 'extended techniques' lydtyper for å få frem ulike hornteksturer og bevegelser i lydbildet. I dette stykket formidles denne måten å jobbe med messinglyd på ved å distribuere lydrepertoaret mellom fire brasseksjoner plassert rundt i rommet.

Det er et site-specific stykke hvor alle messingblåserne skal huske alt utenat, bare ledet av ’lyd-cues’ fra meg, mens jeg improviserer med elektronikk og som hornsolist. Bitene stykket består av er lagt på forhånd, men de dynamiske kurvene formes i fremføringen.

Mural ble opprinnelig laget til Tectonics Glasgow i 2015, hvor det ble fremført av BBC Scottish Symphony Orchestras brass seksjon og tre skotske brassband i et to etasjers gammelt fruktmarked i City Halls.»

Oslo Brass Band.

Oslo Brass Band er et av hovedstadens ledende amatørkorps. Ensemblet har siden stiftelsen i 2001 hatt som mål å kunne tilby en inspirerende utøvende arena for byens musikkpedagoger, frilansere, musikkstudenter og gode amatører. Dette gjenspeiles i en medlemsmasse med høyt nivå, der de fleste har solid musikkutdanning i ryggen og jobber innenfor musikkbransjen i Oslo og Akershus.

Oslofjord Brass ble stiftet i januar 1995, og er en blanding av amatører og musikkstudenter fra hele landet. Felles for alle disse er at de har brassmusikk på et meget høyt nivå som hobby. Ofb vil tilstrebe å sprenge grenser, tørre å gå nye veier innen musikkvalg, type prosjekter og musikalske inspiratorer.

Hasle Brass er et brassband fra Oslo sentrum, som ble opprettet i oktober 1990. Bandet består av rundt 30 medlemmer i alderen 16 til 50 år og har siden det ble stiftet opparbeidet seg en stabil besetning. Fast dirigent er Robert Solberg Nilsen.

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program