ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

Christian Marclay - Screen Play

LØRDAG 21. MAI
Kl. 22:15, Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspassKjøp halvdagspass

FESTIVALPROGRAM

Norgespremiere på Screen Play av multikunstner og komponist Christian Marclay med impromusikerne Lasse Marhaug, Christian Wallumrød og Ane Marthe Sørlien Holen

Still from Screen Play. Photo Christian Marclay. Courtesy Paula Cooper Gallery, New York.

I videopartituret Screen Play har Christian Marclay satt sammen en rekke ulike filmopptak og dataanimasjoner som antyder visuelle rytmer og følelser, bearbeidet med grafikk for å forsterke elementer i lydbildet. Dette materialet– som noen ganger minner om en stumfilm, andre ganger om en flysimulator – vises på stort lerret som et visuelt partitur for utøverne.

Kveldens tre musikere er blant Norges fremste eksponenter for improvisasjonskunst, men har aldri spilt sammen tidligere: Lasse Marhaug (platespillere, elektronikk), Christian Wallumrød (piano), Ane Marthe Sørlien Holen (perkusjon). 

Screen Play ble satt opp for første gang i New York 2005 under Performa 05, biennale for performancekunst. Christian Marclay spiller også selv på festivalen i en improkvartett med Rhodri Davies, Lene Grenager og Ilan Volkov. 21. mai kl 19:00.

Christian Marclay. Foto: Dr. J. Caldwell.

Den sveitsisk-amerikanske kunstneren, avantgarde-musikeren og filmskaperen Christian Marclay (f. 1955) er en av de største stjernene i samtidskunstverden i dag, kjent bl.a. for det monumentale videoverket The Clock fra 2010 som spenner over 24-timer. Som improvisasjonsmusiker med bakgrunn fra New Yorks kunstscene var han allerede på 70-tallet i gang med å bruke platespillere og vinyl-verk som lydkilder. Siden har han benyttet både plater, plateomslag og instrumenter i sine visuelle arbeid og i lydkunst, og har skapt en rekke ukonvensjonelle improvisasjonspartiturer. 

Kveldens tre Screen Play-musikere er blant Norges fremste eksponenter for improvisasjonskunst, Lasse Marhaug (elektronikk), Christian Wallumrød (piano) og Ane Marthe Sørlien Holen (perkusjon). 

Lasse Marhaug.

Lasse Marhaug (f. 1974) eksperimenterer med lyd og støy og har samarbeidet med mange internasjonale størrelser inkludert Jim O’Rourke, Jazkamer og Okkyung Lee. Han har siden starten av 90-tallet markert seg som en av de mest aktive i den mye omtalte norske støyscenen og har vært aktiv både som soloartist og med forskjellige prosjekter. Han har jobbet med musikk til dans, video og teater, og driver plateselskapene Pica Disk og Prisma Records, samt bokforlaget Marhaug Forlag.

Christian Wallumrød. Foto: Christopher Trible.

Pianist Christian Wallumrød (f. 1971) har befestet seg som en av sin generasjons fremste musikere i skjæringspunktet mellom jazz og komposisjon. Han har vært aktiv i en rekke band- og ensemblekonstellasjoner, inkludert Dans les arbres, Butter, i sitt eget Christian Wallumrød ensemble og flere andre, samt samarbeidet med bl.a. Sidsel Endresen, Susanne Sundfør, Kim Myhr og Nils Petter Molvær.

Ane Marthe Sørlien Holen. Foto: Blunderbuss, Anna Julia Granberg.

Ane Marthe Sørlien Holen (f.1983) er utdannet slagverker fra Norges Musikkhøgskole, har dedikert seg til fremføring av samtidsmusikk. Hun er medlem av Pinquins, Ensemble neoN, NorthArc og Phaedra, og har ellers jobbet sammen med Susanna Wallumrød, Nils Beck, Årabrot, MOE, Oslo Sinfonietta og Cikada m.fl.

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program