ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

Oslo-Filharmonien åpner festivalen

FREDAG 20. MAI
Dørene åpner kl. 19:00
Konsertstart kl. 19:30


Kjøp festivalpass - Kjøp fredagspass

FESTIVALPROGRAM

Oslo-Filharmonien. Foto: Trygve Indrelid.

Oslo-Filharmonien åpner Only Connect under ledelse av den internasjonale stjernedirigenten Ilan Volkov. Orkesteret urfremfører bestillingsverket Sweet Pieces av komponist Øyvind Torvund, med solistene Håkon Stene (perkusjon) og Øystein Moen (synthesizer).

Orkesteret står også for den skandinaviske premieren på Come Back Soon, et helt nytt verk av den geniforklarte amerikanske musikeren og komponisten Jim O’Rourke kjent fra Sonic Youth, Brise-Glace og Gastr del Sol.

Øvrig orkesterprogram er det stemningsfylte Esoteric Mass av den unge islandske komponisten Bergrún Snæbjörnsdóttir, kjent fra sine samarbeid med Björk og Sigur Rós, samt A Large House av den nyskapende kanadiske komponisten Cassandra Miller.

Program

Bergrún Snæbjörnsdóttir - Esoteric Mass

Jim O’RourkeCome Back Soon

Cassandra Miller - A Large House

Øyvind TorvundSweet Pieces (urpremiere) 

Ilan Volkov. Foto: Simon Butterworth.

Oslo-Filharmonien ble stiftet i 1919 og er et av Europas ledende symfoniorkestre. Orkesteret gir årlig 60-70 symfoniske konserter i Oslo Konserthus. Programmene har en høy kunstnerisk profil og presenterer mange av verdens fremste blant dirigenter og solister, mange norske medregnet. De spiller også julekonserter, skolekonserter, kammerkonserter og gratis friluftskonserter som samler titusenvis av lyttere. Sjefdirigent er Vasily Petrenko.

Ilan Volkov har som kunstnerisk leder for den nyskapende festivalen Tectonics hatt stor suksess med sine festivalsamarbeid med ulike orkestre som BBC Scottish Symphony Orchestra, Iceland Symphony Orchestra og Adelaide Symphony Orchestra. Disse samarbeidene har resultert i en sjelden samprogrammering av klassisk og samtidsmusikk og bestillingsverk kombinert med elektronika og improvisert musikk. Unge, fremadstormende komponister programmeres side om side med sjeldent fremførte pionerverk fra 60- og 70-tallet.

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program