ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

Urpremiere: Øyvind Torvund
Orkesterharmoni og 70-talls synth

FREDAG 20. MAI
Kl. 19:30 (dørene åpner kl. 19:00)


Kjøp festivalpass - Kjøp fredagspass

FESTIVALPROGRAM

Oslo-Filharmonien urfremfører bestillingsverket Sweet Pieces av komponist Øyvind Torvund, med solistene Håkon Stene (perkusjon) og Øystein Moen (synthesizer).

Øyvind Torvund. Foto: Vegar Valde.

Komponist Øyvind Torvund (f. 1976) tar i bruk materiale fra bl.a. film, gjenbrukte kassettopptak, dyrelyder og projiserte bilder for å koble et medium til et annet og skape nye, kontrastfylte overganger. Melodiske temaer møter konseptuelle ideer, akustisk kammermusikk og lyder frambrakt av lo-fi elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter. Torvunds verk er ofte kombinasjoner av notasjon og fri improvisasjon. Musikken hans er tidligere fremført på bl.a. Donaueschingen Musiktage, Maertz Musik, Issue Project Room og Huddersfield.

Sweet Pieces er en urovekkende og underlig vakker dialog mellom Debussys fløyelsaktige harmoniske lyduniverser, Messiaen og Burt Bacharach-aktig orkestrering, rå slagverkstøy og 70-talls synthesizer-musikk. 

Torvund om Sweet Pieces:
«Sweet Pieces er komponert for orkester, solo synth og solo perkusjon. Uttrykket er en kombinasjon av romantisk orkestermusikk, elektronisk støy og 70-talls orkestral synthmusikk. Orkesteret høres ganske romantisk ut, med store bølgete bevegelser, mens synth og perkusjon tilfører et mer rått og energisk uttrykk.

Da jeg jobbet med stykket hørte jeg en del på synthversjoner av orkestermusikk som ble gjort på 70-tallet og fikk lyst til å bruke den typen farge av orkesterklangen sammen med den originale orkesterklangen. I en av satsene blir det en spørsmål/svar dialog mellom synthen og orkesteret - et slags fargeskifte mellom den kunstige synthlyden og den naturlige orkesterklangen.
 
Jeg er veldig spent på å jobbe med Oslo-Filharmonien og gleder meg kjempemasse. Selv om stykket er ferdig er det mange ting som skal jobbes frem med solistene. Det er første gang jeg jobber med Oslo-Filharmonien og da er det selvfølgelig ekstra stas. Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten.»

Håkon Stene. Foto: Trygve Schonfelder.

Håkon Stene er slagverker med spesialisering innen moderne musikk og tidligmusikk. Han har spilt med ensembler som asamisimasa, Klangforum Wien, Oslo Sinfonietta, BIT 20 og Pantha du Prince & the Bell Laboratory. I 2012 fikk han Spellemannsprisen sammen med asamisimasa. Fra 2005 til 2008 var han med på Rikskonsertenes lanseringsprogram for INTRO-soloister. 

Øystein Moen. Foto: Oda Hveem.

Øystein Moen er en norsk jazzmusiker og komponist, kjent fra band som Jaga Jazzist og Puma, samt samarbeid med artisten Susanne Sundfør. Han har gitt ut plater med samtlige av dem og har lagt bak seg en lang rekke med konserter, hovedsakelig i Europa, USA og Japan. Han har medvirket som komponist på forskjellige bestillingsverk, bl.a. på EKKOfestivalen og på Henie Onstad Kunstsenter.

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program