ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Jennifer Walshe + Ardittikvartetten

TORSDAG 18. MAI
Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp torsdagspass

FESTIVALPROGRAM

Norgespremiere
Hyperaktuelle temaer som naturkatastrofer, økonomiske kriser, bitcoin, droner og plastikk står sentralt når Ardittikvartetten går løs på et nytt verk av Jennifer Walshe.

Jennifer Walshe. Foto: Blackie Bouffant.

Viden kjent for sine energiske og teknisk raffinerte tolkninger av samtidsmusikk, har Ardittikvartetten fått hundrevis av verk skrevet til seg av pionerer som John Cage, Elliott Carter, Karlheinz Stockhausen og Iannis Xenakis. Med en selverklært ambisjon om å «angripe fremtiden» samarbeider de for tiden med radikale, fremadstormende komponister.

En av dem er Jennifer Walshe, irsk komponist, vokalist og samtidskunstner som stadig pløyer ny mark med oppsiktsvekkende prosjekter. Hun hopper fra operaer om Barbie-dukker og kvinneboksing, via tolkninger av Darkthrone-låter og partiturprosjekter på Snapchat, til å skrive en fiktiv historie om irsk avantgarde.

Everything Is Important (2016). Foto: Jennifer Walshe.

Verket Everything Is Important (2016) var det desidert største høydepunktet da det ble uroppført i Darmstadt tidligere i år. Gjennom en oppsiktsvekkende kunstnerisk hybrid av musikk, vokal-performance og film, formidler verket tankegods rundt våre internett-liv, med klimaendringer og økonomisk ulikhet som mørkt bakteppe. Walshe er selv vokalist i stykket. 

Ardittikvartetten. Foto: Astrid Karger.

Som vokalist spesialiserer Walshe seg på utvidete vokalteknikker og bruker stemmen i samspill med andre instrumenter. I sitt nye verk trekker hun inspirasjon fra artister som Anohni og Mykki Blanco, og jobber som en musique concréte- komponist med stemmen sin. Å få jobbe med Ardittikvartetten sammenligner Walshe med å være en avant garde-motedesigner som blir spurt av Louis Vuitton om å designe en håndveske: «You have access to a factory and all of the resources at their disposal.»

Everything Is Important fremføres av Ardittikvartetten sammen med Jennifer Walshe som solist i Marmorsalen på Sentralen torsdag 18. mai.

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program