ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

BIT20 Ensemble + Øyvind Torvund + Kjetil Møster + Jørgen Træen

FREDAG 19. MAI
Marmorsalen

Kjøp festivalpass  - Kjøp fredagsspass

FESTIVALPROGRAM

Bit20 Ensemble. Foto: Kristoffer Øen.

Urpremiere
Et av de store høydepunktene fra Only Connect 2016 var Øyvind Torvunds bestillingsverk for Oslo-Filharmonien med solistene Håkon Stene og Øystein Moen. Sweet Pieces – en dristig kombinasjon av støy og orkestermusikk - begeistret publikum og fikk svært god omtale i norsk og internasjonal presse.

Nå får publikum en ny sjanse til å oppleve Torvunds kompositoriske krumspring når oppfølgerverket The Exotica Album presenteres på Only Connect 19. mai i samarbeid med BIT20 Ensemble. Stykket er denne gangen skrevet spesielt for det Bergens-baserte BIT20 Ensemble, med Kjetil Møster og Jørgen Træen som solister og dirigent Trond Madsen. Verket er en collage av to konserter som spilles samtidig, der BIT20 leverer drømmeaktige exoticakomposisjoner, mens duoen Træen/Møster spiller elektroniske abstrakte blip-blop-teksturer og bølger av støy. 

The Exotica Album er et bestillingsverk til BIT20 Ensemble støttet av Norsk Kulturråd.

Facebook-event

Musikere:
Ingela Øien, fløyte
Håkon Nilsen, klarinett
James Lassen, fagoott
Danilo Kadovic, horn
Jon Behncke, trompet
Christopher Dudley, trombone
Manuel Hofsaetter, perkusjon 1
Peter Kates, perkusjon 2
Jarle Rotevatn, piano
Johannes Wik, harpe
Jutta Morgenstern, fiolin 1
Martin Shultz, fiolin 2
Liene Klava, bratsj
Agnese Rugevica, cello
Greg Koeller, kontrabass

Øyvind Torvund. Foto: Vegar Valde.

BIT20 Ensemble har siden 1989 formidlet samtidsmusikk gjennom konserter, forestillinger, samtaler/diskusjoner og deltagerbaserte prosjekter. Bergens-ensemblet fremfører et bredt spekter av samtidsmusikk på mange arenaer, og er tradisjonsbærere innen kunstmusikken fra de siste årtier i tillegg til å skape helt ny musikk og nye prosjekter. Målet er å formidle og åpne opp konsertformen så publikum finner veier inn i et komplekst og utfordrende kunstnerisk uttrykk. BIT20 tar sikte på å bringe samtidsmusikk til et publikum i alle aldre og med ulik bakgrunn.

Komponist Øyvind Torvund tar i bruk materiale fra bl.a. film, gjenbrukte kassettopptak, dyrelyder og projiserte bilder for å koble et medium til et annet og skape nye, kontrastfylte overganger. Melodiske temaer møter konseptuelle ideer, akustisk kammermusikk og lyder frambrakt av lo-fi elektronikk og hjemmelagde strengeinstrumenter. Torvunds verk er ofte kombinasjoner av notasjon og fri improvisasjon. Musikken hans er tidligere fremført på bl.a. Donaueschingen Musiktage, Maertz Musik, Issue Project Room og Huddersfield.

Kjetil Møster er en norsk saksofonist og komponist, som beveger seg i sjangerfelt som jazz, improvisert musikk, elektro-akustisk støy, samtidsmusikk, pop, hip hop etc. Hans hovedprosjekt om dagen er Møster! hvor han spiller med musikere fra Supersilent, Elephant9 og Motorpsycho. Han er eller har vært med i band som Datarock, Ultralyd, Zanussi Five, og har gjort prosjekter med Chick Corea, Pat Metheny, Paal Nilssen-Love og Bugge Wesseltoft m.fl. 

Jørgen Træen, også kjent under artistnavnet Sir Dupermann, er en musiker og produsent basert i Bergen. Han har vært sentral i en rekke band og prosjekter, som Golden Serenades, Toy, Slut Machine, Jazkamer, Haus of Hiss og Der Brief. Som produsent driver han Duper Studio sammen med Yngve Sætre. Han har tidligere opptrått hos nyMusikk med lydkunstner Signe Lidén i en installasjons-konsert (i samarbeid med Kunsthall Oslo). 

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program