ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Paal Nilssen-Love + Extra Large Unit

LØRDAG 20. MAI
Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Paal Nilssen-Love. Foto: Johanna Siring.

Urpremiere
Paal Nilssen-Love
er en av våre fremste perkusjonister og et verdensnavn innen improvisasjon og jazz. Han har de senere årene turnert verden rundt, både solo, i ulike konstellasjoner og som leder av sitt eget storband Large Unit. 

Han kommer til Only Connect med premieren på et nytt bestillingsverk fremført av en utvidet versjon av Large Unit. I tillegg til de tolv faste medlemmene, forsterkes ensemblet for anledningen med Intuitive People, studenter fra Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelins valgfag på Norges Musikkhøgskole

Vi garanterer en overveldende energisk musikkopplevelse i Marmorsalen.

Facebook-event

Large Unit. Foto: Dawid Laskowski.

Trommeslager og perkusjonist Paal Nilssen-Love er en av verdens mest aktive jazzmusikere. Han har spilt i en rekke band og samarbeidet med anerkjente musikere: bl.a. Arto Lindsay, The Thing, Frode Gjerstad Trio, Ken Vandermark, John Butcher, Mats Gustafsson og Lasse Marhaug. For tiden har han stor suksess med sitt eget band Large Unit som består av 12 nordiske musikere. Nilssen-Love står bak improfestivalen All Ears og jazzfestivalen Blow Out og driver i tillegg sitt eget plateselskap PNL Records.

Large Unit, som ble dannet av Paal Nilssen-Love i forbindelse med Molde jazzfestival i 2013, består av hele tolv medlemmer fra Norge, Finland, Sverige og Danmark. Nilssen-Love står for komposisjonene, med innspill fra de enkelte medlemmene - plukket fra øverste hylle av impromusikere i Norden. Resultatet er eksplosiv musikk og et mektig lydbilde med glimrende ensemblespill.

Intuitive People, studenter fra Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelins valgfag på Norges Musikkhøgskole, har i over 10 år i hovedsak dreiet seg om hvordan skape en større bevissthet rundt sin egen kunstneriske agenda. Tidligere studenter har bl.a. vært Guro Moe, Adrian Myhr, Kristine Tjøgersen, Sanskriti Shreshta, Ståle Liavik Solberg, Christian Meaas Svendsen, Magnus Nergaard, Mette Henriette Martedatter, Inga Margrete Aas, Hilde Holsen m.fl. 

Årets studenter er: 
Julie Helgeland Davidsen - fløyte
Markus Dvergastein - gitar
Tatia Chikovani - piano 
Shayila Mahesuti- piano/dirigent
Richard Köster - trompet 
Edo Hayek - horn
Mats Hägerlind - trombone
Kalle Moberg - akkordion
Ásta Soffia Thorrgeirsdóttir - akkordion 
Mykola Sheremeta - akkordion
Torfinn Hofstad - fele
Rebekka Eikefet - cello
Håkon Bjørgo - kontrabass 
Torstein Johansen - kontrabass 
Torgrim Halse - slagverk
Magnus Breivik Løvseth - tuba
Eirik Sanner - eufonium
Joao Grilo - piano
Maria Quevedo Meloni - cello
Reindert Spanhove - saxofon

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program