ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Therese Birkelund Ulvo + Britt Pernille Frøholm

FREDAG 19. MAI
21:00, Forstanderskapssalen

Kjøp festivalpass - Kjøp fredagsspass

FESTIVALPROGRAM

Britt Pernille Frøholm. Foto: Ole Eltvik.

Therese Birkelund Ulvo er en av landets ledende unge komponister og er kjent for å arbeide i tett prosess med utøverne hun skriver for. Fragile (2007) ble komponert til den allsidige felespilleren Britt Pernille Frøholm. Sammen knar de folkemusikk, hardrock og lydkunst sammen til en skjør og rå materie. Med grafiske arbeidstegninger og gehørbasert kommunikasjon, ble verket utformet i et naturlig møte mellom partiturmusikktradisjon og muntlig overføringstradisjon på folkemusikkfeltet.

Facebook-event

Therese Birkelund Ulvo. Foto: Andreas Ulvo.

Therese Birkelund Ulvo har studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music and Drama i London. Hun blir beskrevet som en utøverkomponist: Hun arbeider med mennesker, istedenfor et instrument, i tett prosess med utøverene hun skriver for. Musikken hennes blir mye fremført, i inn- og utland. Ulvo var Rikskonsertenes intro-komponist 2011-2013. Hun mottok i 2015 De Unges Lindemanpris. Hennes klarinettkonsert for Bergen Filharmoniske Orkester og solist Christian Stene fekk i Rostrum 2016 utmerkelsen “Recommended piece”. 

Britt Pernille Frøholm kommer fra Hornindal i Sogn og Fjordane og spiller fele og hardingfele og er oppvokst i en sterk folkemusikktradisjon fra hjemdistriktet Nordfjord. Hun har lang erfaring med å jobbe med musikere fra ulike sjangre og har de siste årene jobbet med å spesialisere seg på improvisasjon og samtidsmusikk på hardingfele i tillegg til å spille tradisjonell folkemusikk. Hun har vært med å etablere flere band og gitt ut en rekke kritikerroste plater, blant annet med skotsk-norske Boreas og med trioen MAAR. Dette året er hun aktuell med to soloplater, en med samtidsmusikk for hardingfele og en med tradisjonell folkemusikk fra Nordfjord. 

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program