ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Julius Eastman - Evil Nigger 

LØRDAG 20. MAI
Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Norgespremiere
Et av Julius Eastmans mest kjente verk Evil Nigger fremføres for første gang i Norge, av pianistene Heloisa Amaral, Elisa Medinilla og Frederik Croene.

Julius Eastman. Foto: Donald Burkhardt.

Den afrikansk-amerikanske komponisten, pianisten og danseren Julius Eastman (1940-1990) var nær å bli helt glemt. Livet hans var preget av store kontraster og Eastman fant aldri helt sin plass i spennet mellom det etablerte, akademiske musikkmiljøet og New Yorks downtown musikkscene. Han var blant de første som kombinerte minimalistisk kunstmusikk med elementer fra pop i sine komposisjoner, en retning som ble videreført av Rhys Chatham og Arthur Russell. Han var også den første mannlige vokalisten i Meredith Monks ensemble.

Hans liv endte i ensomhet og hjemløshet i 1990 uten at verden rundt fikk det med seg. I dag er Eastman i ferd med å få den kunstneriske anerkjennelsen han fortjener. Et av hans verk for S.E.M. Ensemble ble nylig utgitt på plate og en ny biografi ble publisert i fjor.

Evil Nigger, et vakkert pianoverk med klar politisk brodd, blir presentert på Only Connect for første gang i Norge av tre pianister i verdensklasse: Heloisa Amaral, Elisa Medinilla og Frederik Croene.

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program