ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Kristine Tjøgersen + Ardittikvartetten

TORSDAG 18. MAI
20:00, Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp torsdagspass

FESTIVALPROGRAM

Kristine Tjøgersen Foto: Wolf James Photography.

Urpremiere
Kristine Tjøgersen
(asamisimasa, Ensemble neoN) er klarinettist og en fremadstormende komponist. Hun har skrevet stykket Mistérios do Corpo for det anerkjente strykeensemblet Ardittikvartetten. Verket er en hyllest til den brasilianske jazzkomponisten og multiinstrumentalisten Hermeto Pascoal, som har laget et stykke ved samme navn hvor han bokstavelig talt spiller på sin egen kropp. 
 
Tjøgersens Travelling Light 2 fikk mye oppmerksomhet under fjorårets Only Connect-festival, fremført av Ensemble neoN. Hun bruker ofte video i eller som inspirasjon i arbeidet med verkene sine, noe som representerer en spennende nytenkning innen samtidskomposisjon. Ardittikvartetten vil også fremføre et stykke av Jennifer Walshe samme kveld.

Hermeto Pascoal.

Viden kjent for sine energiske og teknisk raffinerte tolkninger av samtidsmusikk, har Ardittikvartetten fått hundrevis av verk skrevet til seg av pionerer som John Cage, Elliott Carter, Karlheinz Stockhausen og Iannis Xenakis. Mange av disse arbeidene har gitt et varig preg på 1900-tallets repertoar og har gitt Ardittikvartetten en fast plass i musikkhistorien. Ensemblet ble grunnlagt i 1974 av fiolinisten Irvine Arditti. Med en selverklært ambisjon om å «angripe fremtiden» samarbeider de for tiden med radikale, fremadstormende komponister. Besetning: Irvine Arditti, Ashot Sarkissjan, Ralf Ehlers, Lucas Fels.

Kristine Tjøgersen (1982) har master i klarinett fra Norges musikkhøgskole hvor hun studerte med Hans Christian Bræin. For tiden tar hun master i komposisjon med Carola Bauckholt på Anton Bruckner Universität i Linz, Østerrike. Hun jobber som frilans klarinettist og komponist, og spiller i de Spellemannvinnende samtidsmusikkensemblene asamisimasa og Ensemble neoN, og i Tøyen Fil og Klafferi. Hun har urfremført tallrike verker på festivaler i Europa og har samarbeidet med komponister som Helmut Lachenmann, Alvin Lucier, Øyvind Torvund og Mathias Spahlinger. Hennes komposisjoner er blitt fremført på flere av de største samtidsmusikkfestivalene i Skandinavia av ensembler som asamisimasa, Mimitabu (SE), Ensemble neoN, Tøyen Fil og Klafferi og Pinquins. I tillegg til konsertmusikk har hun laget musikk for teater, film og installasjoner.

Ardittikvartetten. Foto: Astrid Karger.

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program