ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Nakama + Zen

LØRDAG 20. MAI
Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Ensemblet Nakama har i sitt nye prosjekt, New Rituals, invitert med seg Rinzai Zen-senteret i Oslo til et verk hvor improvisasjonsmusikk går i symbiose med zen-buddhistisk chanting.

Nakama. Foto: Jenny Berger Myhre.

På festivalen møter vi et buddhistkor som resiterer sutraer (ritualet hvor buddhistiske tekster blir resitert) akkompagnert av impromusikere, med stemmen som det bindende leddet mellom to motpoler.

Sutraene presenteres slik de blir fremført tradisjonelt, og tar ingen hensyn til hva som skjer rundt, noe som gir Nakama anledning til å fargelegge, jobbe mot, med og å gå på tvers av dette "lokomotivet".

Nakama består av fem musikere som er svært dyktige improvisatorer, og musikken er skrevet på en måte som gir hver enkelt rom til å uttrykke seg fritt. Dette er en motpol til koret, hvor alle elementene arbeider sammen for å danne én enhet og hvor det individuelle undergraves.

Nakama ble startet opp i oktober 2015, og har lagt to kompromissløse og artsubestemmelige utgivelser bak seg. Musikken kan karakteriseres som europeisk jazz anno 2000, amerikansk samtidsmusikk anno 1960, japansk tradisjonsmusikk med et snev av romantisk klassisk musikk. Materialet er ofte bygget rundt konsepter, men operer ellers fritt i- og utenfor definerte sjangre. På deres tidligere utgivelser har form og stillhet vært sentrale tema. Nakama er et ekspansivt ensemble og utvider med nye medlemmer med jevne mellomrom. Alle medlemmene av bandet er også medlemmer av musikerkollektivet/plateselskapet Nakama Records.

Ensemblet ledes av bassist Christian Meaas Svendsen, kjent fra band som Large Unit, Mopti og Duplex.

Besetning:
Agnes Hvizdalek - vokal
Adrian Løseth Waade - fiolin
Ayumi Tanaka - piano
Andreas Wildhagen - trommer
Christian Meaas Svendsen - bass

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program