ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Tim Etchells + Aisha Orazbayeva

LØRDAG 20. MAI
Marmorsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Seeping Through møtes Forced Entertainment-regissør Tim Etchells og fiolinist Aisha Orazbayeva i en fluktuerende improvisasjon som kombinerer og beveger seg mellom spoken word og musikk.

Stykket består av et sett av spontane fragmentariske improvisasjoner der tekst og musikk blir behandlet som flytende krefter i samme rom, som beveger seg inn og ut av hverandre og skaper et dynamisk og ustabilt landskap.

Facebook-event

Etchells trekker på fragmenter fra sine notatbøker så vel som på utdrag fra performancetekster og påbegynte arbeider, og skaper kollisjoner, loops og uventede sammenhenger mellom ulike typer muntlig materiale. Samtidig spiller den teknisk virtuose Orazbayeva fiolin på en måte som tester instrumentets grenser. Hun dekonstruerer og åpner opp for nye lydmuligheter, samtidig som hun radikalt remikser og trekker inn elementer fra et klassisk repertoar.

Orazbayeva og Etchells ga ut EP-en Seeping Through på PRAH records i 2016. Deres improviserte stykke Until the End er tilgjengelig på nett hos The Wire magazine:

Tim Etchells er britisk kunstner, regissør og skribent, som jobber innenfor performance, visuell kunst og skjønnlitteratur. Han etablerte det Sheffield-baserte teaterkollektivet Forced Entertainment i 1984, som vant den internasjonale Ibsen-prisen i 2016 for sitt nyskapende og utfordrende performance-teater. 

Aisha Orazbayeva er fiolinist og sanger fra Kasakhstan, kjent for sine tolkninger av samtidsmusikk og en radikal og nyskapende tilnærming til gammelt fiolin-repertoar. Hun har gitt ut to kritikerroste album (på Nonclassical, PRAH recordings), spilt i New York’s Carnegie Hall og er fast medlem av kammerorkesteret The Pythagoras Ensemble i London.  

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program