ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2017

Jennifer Walshe + Toshimaru Nakamura + Martin Taxt

LØRDAG 20. MAI
18:30, Gymsalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Stillbilde An Gélacht.

Outsider-kunstner Caoimhín Breathnach (1934-2009) levde som en einstøing i den irske landsbyen Knockvicar hele livet sitt. Han brukte de siste årene av livet på å planlegge An Gélacht, en film som kombinerte slående kassettbånd ("subliminal tapes") og filmer sammen med opptak av okkulte ritualer. Breathnachs grandniese, komponist og artist Jennifer Walshe ble på oppdrag fra Cork Film Festival 2015 bedt om å fullføre filmen - som ble vist på festivalen sammen med live musikere.

På Only Connect-visningen har Walshe med seg impromusikerne Toshimaru Nakamura på mikser og Martin Taxt på forsterket mikrotonal tuba.

Breatnachs kunstneriske praksis hadde hovedfokus på såkalte "subliminal tapes". Han spilte inn lyder på kassettbånd før han utsatte dem for ulike fysiske prosesser, som å grave dem ned, brenne dem eller pakke dem inn i ulike materialer som fløyel, papir eller mose. Denne prosessen gjorde ofte at båndene ble uhørbare. Han dokumenterte de bisarre metodene for å lage bånd i utstrakte dagbøker, skrevet i det irske Ogham-alfabetet.

Facebook-event

Martin Taxt og Toshimaru Nakamura. Foto: Raquel Olivas.

Nakamura og Taxt slipper sitt andre album som duo på japanske Ftarri denne våren. Deres første album Pan on Fire ble utgitt på Monotype Records i 2015. Den rå og brutale karakteren overrasket mange av deres trofaste lyttere, siden både Nakamura og Taxt har hatt sterke bånd til den mer stillferdige delen av det som kalles elektroakustisk improvisasjonsmusikk (EAI). På album nummer 2, Listening to the footsteps of living ones who are still on the ground skrur de opp volumet enda et par hakk. Mer brutal, men også et mer nyansert og finstemt samspill etter en rekke konserter. Albumet består av tre live innspillinger fra deres vårturné i Japan i 2016. Hvert spor reflekterer atmosfæren i de ulike rommene i Kagoshima, Osaka og Okinawa. 

Jennifer Walshe er en irsk komponist, vokalist og samtidskunstner som stadig pløyer ny mark med oppsiktsvekkende prosjekter. Hun hopper fra operaer om Barbie-dukker og kvinneboksing, via tolkninger av Darkthrone-låter og partiturprosjekter på Snapchat, til å skrive en fiktiv historie om irsk avantgarde.

Se Ardittikvartetten fremføre Walshe' Everything Is Important på åpningskonserten 18. mai og møt Walshe i samtale på Møt komponisten 20.mai.

Jennifer Walshe. Foto: Blackie Bouffant.

Only Connect
18. - 20. mai 2017

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program