ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018

Alpaca Ensemble:
Moving Spaces

LØRDAG 26. MAI
19:30 Skippergata 22


Kjøp festivalpass eller lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Alpaca Ensemble arbeider sammen med norske og internasjonale komponister i et bredt spekter av musikalske prosjekter. Sammen med nyMusikks komponistgruppe skaper de en konsertforestilling med preparerte instrumenter, finstemte klangfarger og detaljerte bevegelsesparametre.

Alpaca Ensemble. Foto: Ronny Danielsen.

Moving Spaces har blitt til gjennom dynamiske komposisjonsprosesser over flere workshoper, i et samarbeid mellom fem musikere og fem komponister fra komponistgruppen. 

Dette er opprinnelig en scenisk forestilling på 90 minutter som til Only Connect er tilpasset til en 35 minutters konsert hvor vi hører utdrag fra alle stykkene.

Program
Tine Surel Lange
No Visual (2018)
Lasse Passage Nøsted Five Stones Pretending To Be Songs (2018)
Kristin Bolstad Let Me Be 2018)
Ansgar Beste Moving Space (2018)
Eric Skytterholm Egan In motion: in memoriam Haydée Tamara «Tania» Bunke Bider (2018)

Alpaca Ensemble er et Trondheims-basert ensemble av ulik størrelse og sammensetning, med en kjerne bestående av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (fiolin) og Marianne Baudouin Lie (cello). Alpaca initierer både store og små nyskapende prosjekter innenfor sjangerbrytende samtidsmusikk.

Alpaca Ensemble er:
Marianne Baudouin Lie - cello
Sigrid Elisabeth Stang - fiolin
Else Bø - piano
Ole Jørgen Melhus - trombone
Espen Aalberg – perkusjon

Tine Surel Lange.

Tine Surel Lange (f. 1989) er en norsk komponist, lydkunstner og performer. Hun arbeider med den omgivende verden både tematisk og som materiale og hennes verk spenner fra eksperimentell kammermusikk til elektro akustisk, til performance og audiovisuelle verk. Hennes verk No Visual utforsker roller mellom komponist, utøver og publikum. Musikere har bind foran øynene og det er en dominerende komponist på scenen. 

Lasse Passage Nøsted. Foto: Kasia Holmes Moorhouse.

Lasse Passage Nøsted er komponist og musiker med base mellom Oslo og Brussel. Han har studert komposisjon ved Griegakademiet og holder en BA i Sonologi (elektroakustisk komposisjon) fra Royal Conservatiore Den Haag. Arbeidene tar form i flere forskjellige medier; lydinnstallasjoner, rene høytalerarbeider, alternativ popmusikk og scenekunst.

Kristin Bolstad (f. 1981) er en norsk komponist, vokalist og improvisasjonsutøver. Musikken hennes er ofte konseptuell, med improvisasjon, performative elementer og humor. Hun søker gjerne et visuelt og enkelt uttrykk med partiturer med varierende grad av åpenhet i seg, der utøveren selv blir en viktig del av verket og fremføringen. 

Ansgar Beste. Foto: Beate Heidecke.

Ansgar Beste (f. 1981) er en svensk komponist. Han fokuserer sitt musikalske materiale på komplekse klanger og støyelementer som produseres på konvensjonelle musikkinstrument, men på en ukonvensjonell, rent akustisk (ikke-elektronisk) måte. Han fremmedgjør instrumentenes velkjente lydverden med et bredt spektrum av nye spille- og vokalteknikker og nyoppdagede preparasjoner.lydkunstnere i etableringsfasen. 

Eric Skytterholm Egan. Foto: Dave Jerrett.

Eric Skytterholm Egan (f. 1983) er en norsk/irsk komponist oppvokst på Hamar og nå basert i Tynemouth, UK. Egan er ansatt som foreleser i komposisjon ved Durham University, der han jobber med blant andre Trevor Wishart og Richard Rijnvos. Egan skriver akustisk og analog elektroakustisk musikk og underviser på deltid i komposisjon og samtidsmusikk ved universitetet i Durham. Som komponist fokuserer Egan på klarhet i form og uttrykk. Egans komposisjoner kombinerer stiltrekk og materiale fra et vidt spektrum, fra simplicity til complexity, med røtter i fri improvisasjon, tolvtoneteknikk og jazz.

nyMusikks komponistgruppe (NMK) er en organisasjon for komponister og lydkunstnere i etableringsfasen. NMK fanger opp de nyeste stemmene blant komponister og lydkunstnere, som tilbys faglig, økonomisk og kunstnerisk fotfeste, der konsertaktivitet og samarbeid med det profesjonelle musikklivet nasjonalt og internasjonalt står sentralt.

Only Connect
25. - 26. mai 2018, Oslo

25. mai: Sentralen
​26. mai: Skippergata 22

Facebook-event
Billetter
Program