ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018

Bjørn Erik Haugen: 
By the Road

LØRDAG 26. MAI
18:00 - 24:00 Skippergata 22


Kjøp festivalpass eller lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Bjørn Erik Haugen. Foto: Marlene Palm.

Bjørn Erik Haugens nyeste installasjon, By the Road (2018), er en hyllest til filmhistoriens bruk av bilen som et frihetssymbol. Her reflekterer kunstneren over bilens fremtid, hvor den spås å miste sin plass i bysamfunnet og sin status som et viktig symbol på reise og frihet.  

I installasjonen blir lyder av biler fra kjente filmscener transkribert som death metal med el-trommer. Metalsjangeren, med sin dystopiske estetikk, står i kontrast til bilen som et tidligere symbol på frihet. 

Billedkunstner og komponist Bjørn Erik Haugen jobber innenfor lydkunst, performance, video, foto, skulptur og installasjon. Hans kunstneriske prosjekter er ofte fokusert rundt TV, film, internett, dataspill, og innflytelsen disse mediene har på vår opplevelse av virkeligheten.

Haugen er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim og kunstakademiet ved KHiO. Han jobber hovedsakelig med komposisjoner, lyd- og videoinstallasjoner. Haugens arbeider og verk har blitt vist på bl.a. Høstutstillingen, Henie Onstad Kunstsenter, Mata Festival i New York og Ultimafestivalen. I 2017 viste han videoarbeid på Veneziabiennalen og hadde separatutstilling på Haugar kunstmuseum. 

Only Connect
25. - 26. mai 2018, Oslo

25. mai: Sentralen
​26. mai: Skippergata 22

Facebook-event
Billetter
Program