ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018

Christina Kubisch: Emergency Solos

LØRDAG 26. MAI
18:00 Skippergata 22


Kjøp festivalpass eller lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Christina KubischEmergency Solos får en nypremiere på Only Connect! Den italienske fløytisten Alessandrá Rombolà fremfører verkene for første gang siden Kubisch selv presentert dem på slutten av 1970-tallet. 

Christina Kubisch: Break from Emergency Solos, 1973. Foto: Massimo Perucci.

Kubisch sine tidlige verk kan forstås som kritikk av tradisjonell musikkutøving, der både instrument og utøver blir preparert med boksehansker, gassmaske, kondomer, fingerbøler og annet. Samtidig utgjør stykkene et naturlig utgangspunkt for hennes videre utvikling som en av Europas mest sentrale lyd- og installasjonskunstnere.

Program
Serien: Emergency Solos for fløyte og objekter (1974):

Private piece
Erotika
Break
Variation on a classical theme
Week-End
Stille Nacht
It´s so touchy

Alessandrá Rombolà.

Christina Kubisch (f. 1948, Bremen) har studert maleri, komposisjon og elektronisk musikk i Hamburg, Graz, Zürich og Milano. Hennes arbeid omfatter lydinstallasjoner, lydskulpturer, video og performance, samt elektroakustiske komposisjoner og lydverk for radio. Kubisch tilhører den første generasjon av lydkunstnere.

I sin kunstnerpraksis har hun utviklet flere teknikker basert på elektromagnetisk induksjon, solenergi og spesielle lys-systemer. Hennes steds-spesifikke arbeider inkluderer ofte deltakelse av folk i det offentlige rom.

Alessandra Rombolà (f. 1973) er en italiensk fløytist som jobber primært med moderne musikk og improvisasjon. Hun er en allsidig kunstner og interesserer seg for eksperimentell musikk, lydinstallasjoner, videokunst og dans. Hun er professor i fløyte ved Professional Conservatoire of Madrid, og professor i fløyte- og kammermusikk ved Superior Academy Katarina Gurska. Hennes nyeste soloplate er EPIGRAMAS som kom ut i 2017 på Stradivarius. 

Only Connect
25. - 26. mai 2018, Oslo

25. mai: Sentralen
​26. mai: Skippergata 22

Facebook-event
Billetter
Program