ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018

asamisimasa spiller 
Simon Løffler

LØRDAG 26. MAI
18:30 Skippergata 22


Kjøp festivalpass eller lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

Simon Løffler. Foto: Lars Svankjær.

Hyperaktive asamisimasa fremfører den danske komponisten Simon Løfflers strengt organiserte hybrider mellom komposisjon og performance.

Program
Simon Løffler a (2010)
Simon Løffler b (2012)
Simon Løffler H (2016)

Simon Løffler (f. 1981) er en dansk komponist. Gjennom årene har han laget flere stykker som utforsker instrumenter som en naturlig forlengelse av kroppen. Han arrangerer derfor sjelden for tradisjonelle instrumenter, men tilnærmer seg en ny form for instrumentering der musikken kan utforske de små detaljene i kroppens bevegelser.

Løffler har studert i København med Bent Sørensen og Hans Abrahamsen, i Berlin på Hanns Eisler School of Music (Hochshule für musik) med Wolfgang Heiniger, i Århus med Simon Steen-Andersen, og i Brussel i det kunstneriske forskningsprogrammet a.pass.

Han har jobbet tett med flere internasjonale ensembler som blant annet asamisimasa (NO), Speak Percussion (AUS), WeSpoke (CH) og Neue Vokalsolisten (DE). Han har blitt spilt på mange store festivaler som SPOR Festival i Aarhus, Ultimafestivalen og Borealis Festival i Norge og Tag der Neue Musik i Zurich. 

asamisimasa. Foto: Luca Vitali.

asamismasa ble dannet i 2001 av musikere med en felles interesse for avant-garde musikk. De har bygget seg en sterkt rennommé i Norge og internasjonalt for sine kompromissløse fremføringer av samtidsmusikk og evne til å sette repertoar i nye kontekster.

asamisimasa har urfremført en lang rekke nyskrevne verk og samarbeidet tett med komponister som Joanna Bailie, Aldo Clementi, Laurence Crane, Brian Ferneyhough, Clemens Gadenstätter, Johannes Kreidler, Klaus Lang og Alvin Lucier. De har mottatt Spellemannpriser for sine to første innspillinger (Pretty Sound, 2012 og Neon Forest Space, 2015) og har bl.a. spilt på festivaler som Donaueschinger Musiktage, Monday Evening Concert LA, Huddersfield, Darmstadt, Ultima, samt Veneziabiennalen. 

Besetning:
Ellen Ugelvik - piano
Kristine Tjøgersen - klarinett
Tanja Orning - cello
Anders Førisdal - gitar

Only Connect
25. - 26. mai 2018, Oslo

25. mai: Sentralen
​26. mai: Skippergata 22

Facebook-event
Billetter
Program