ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2018

Skrap VI: Finity

FREDAG 25. MAI
23:30 Marmorsalen, Sentralen


Kjøp festivalpass eller fredagspass

FESTIVALPROGRAM

Anja Lauvdal og Heida Mobeck utgjør improduoen Skrap som har gjort seg bemerket på musikkscenen de siste åra for sine modige sjangerkrysninger mellom bl.a. jazz, pop og improvisasjon. Duoen er også sentrale medlemmer i grupper som Broen, Skadedyr og Moskus, og har jobbet med bl.a. Trondheim Jazzorkester og Jenny Hval. 

Foto/collage: Hans Hulbækmo, Heida Mobeck.

I jazzbandet Skrap VI lager de fengende låter, dansbare groover og halsbrekkende dramaturgiske og musikalske virkemidler som smelter sammen med noise, musik conréte, jazz, frijazz og lydimpro. I deres nye bestillingsverk Finity (2018) for Only Connect ønsker de å kombinere samtidsmusikk med populærmusikkens følelsesutbrudd, estetikk og språk.

Skrap om tankene bak verket:
- Vi ønsker å belyse samtidsmusikken, lydimproen og jazzen gjennom popens solbrilleglass, for så å få den til å bryte ut i all sin vitalitet og kraft. Vi mener denne framgangsmåten også er med på å styrke pop-estetikken. Vi vil vise at et pop-lydbilde og popens virkemidler også hører hjemme i samtidsmusikkens strukturer og komposisjoner.

Foto: Heida Mobeck.

Musikere i Skrap VI
Heida Mobeck (tuba og elektronikk)
Anja Lauvdal (synther/piano)
Torstein Lavik Larsen (trompet)
Kyrre Laastad (lp-spiller, scratching, elektronikk, samples)
Hans Hulbækmo (trommer)
Hanna Paulsberg (saxofon)

Lys: Phillip Isaksen

Only Connect
25. - 26. mai 2018, Oslo

25. mai: Sentralen
​26. mai: Skippergata 22

Facebook-event
Billetter
Program