ONLY CONNECT 2019: TECTONICS

Blixa Bargeld & Dror Feiler
med Stavanger Symfoniorkester

FREDAG 24. MAI
STAVANGER KONSERTHUS


Kjøp festivalpass eller fredagspass

FESTIVALPROGRAM

Blixa Bargeld og Dror Feiler er begge innflytelsesrike kunstnere med et tydelig fotavtrykk på hver sin arena innen eksperimentell musikk.  

Deres samarbeid strekker seg flere tiår bakover, blant annet med prosjektet Execution of Precious Memories, startet i 1994, og sist med Bargelds kortfilm-portrett av Feiler, laget for ARTE TV.

Sammen med et fulltallig Stavanger Symfoniorkester entrer duoen Stavanger konserthus 24. mai, med verdenspremieren på monodramaet Epexēgēsis, et verk for orkester, vokalsolist, blåseinstrumenter og live elektronikk. Tittelen spiller på et begrep fra retorikken som betegner en ekstra forklaring, et ord eller en frase som utdyper en mening. 

Dror Feiler og Blixa Bargeld (foto: Thomas Rabsch).

PROGRAM

Dror Feiler Epexēgēsis - Monodrama (2018-19, Urpremiere)
for orkester, vokalsolist, blåseinstrumenter og live elektronikk 

Stavanger Symfoniorkester
Blixa Bargeld – sang
Dror Feiler – kontrabassklarinett, soprillo saksofon og live elektronikk

Blixa Bargeld (f. 1959) er en tysk musiker. I 1980 grunnla han det eksperimentellebandet Einstürzende Neubauten, som ble enav pionerene innen industriell musikk. Et av deres varemerker er kombinasjonen av støyelementer og vanlige musikkinstrumenter, hovedsaklig gjennom bruk av spesialbygde instrumenterlaget av skrapmetall og industriverktøy. Bargeld har også jobbet med performance i film, teater og installasjonskunst, og har gjort samarbeidsprosjekter med bl.a. musikerne Alva Noto og Carsten Nicolai i gruppen ANBB, og med komponist Teho Teardo. Bargelder også kjent som medgrunnlegger, originalgitarist og backing-vokalist i Nick Cave and the Bad Seeds fra 1983 til 2003.

Dror Feiler (f. 1951) er en isralesk/svensk komponist, musiker, kunstner og politisk aktivist. Feiler er en av Sveriges ledende komponister og improvisatorer, og han har skrevet for en rekke internasjonale orkestre og ensembler. Hans siste orkesterstykke Tikkun Olamble beskrevet som "brutalt direkte, som om The Rite of Spring møter Mosolovs Iron Foundry, men det vrimlet med unike detaljer og viste seg å være et av festivalens kraftfulle høydepunkt..." Feilers kunstneriske virke er preget av politisk og samfunnsmessig engasjement. Han er kanskje best kjent for installasjonen «Snövit och sanningens vansinne” (utformet sammen med kona, kunstner Gunilla Sköld Feiler), som ble vandalisert av den israelske ambassadøren i Stockholm i 2014.  

Only Connect
23. - 25. mai 2019, Stavanger

23. mai: RIMI/IMIR
​24. mai: Stavanger konserthus
25. mai: Tou Scene

Facebook-event
Billetter
Program