ONLY CONNECT 2019: TECTONICS

Áine O'Dwyer & Graham Lambkin

TORSDAG 23. MAI
RIMI/IMIR


Kjøp festivalpass eller torsdagspass

FESTIVALPROGRAM

De to tverrfaglige kunstnerne Áine O'Dwyer og Graham Lambkin utforsker samspillet mellom musikk, tekst, illustrasjon, teater og oppløsning av skillet mellom publikum og artist. Torsdag 23. mai åpner de Only Connect-festivalen i Stavanger.

O'Dwyer og Lambkin startet sitt samarbeid i New York, desember 2016 hos Blank Forms. Duoen har fortsatt å samarbeide på flere prosjekter og på ulike steder. I 2018 ga de ut sitt første abum sammen, som gir stemme til deres dokumentariske performancer for lytteren. Både individuelt og i samarbeid har de utforsket det latente potensialet i akustiske rom.

Aine ODwyer og Graham Lambkin. Foto: Jan Nygard.

Áine O’Dwyer er en irsk harpespiller og pianist basert i London. Hun skaper live- og innspilte begivenheter, som fokuserer på en bredere forståelse av lyd og lydens forhold til miljø, tid, publikum og struktur. Hun fikk mye oppmerksomhet for dobbeltalbumet Music for Church Cleaners vol. I & II med liveopptak av improvisert orgelmusikk, som av og til blir avbrutt av rengjørere.

Graham Lambkin er en multikunstner basert i New York. Han er bl.a. kjent fra gruppen The Shadow Ring, som på 90-tallet kombinerte post-punk-etikk med folkemusikk, elektronikk og surrealistisk ordspill. De siste ti årene har han gitt ut en rekke soloutgivelser, bl.a. kritikerroste samarbeid med den eksperimentelle teip-musikeren Jason Lescalleet og gitaristen Keith Rowe kjent fra AMM.

Only Connect
23. - 25. mai 2019, Stavanger

23. mai: RIMI/IMIR
​24. mai: Stavanger konserthus
25. mai: Tou Scene

Facebook-event
Billetter
Program