ONLY CONNECT 2019: TECTONICS

George Lewis

FREDAG 24. MAI
STAVANGER KONSERTHUS

LØRDAG 25. MAI
TOU SCENE


Kjøp festivalpass

FESTIVALPROGRAM

George Lewis er en nestor i amerikansk musikkliv, både som trombonist, musikkforsker og komponist. Han er en av æresgjestene på årets Only Connect.

Til festivalen har Lewis skrevet et bestillingsverk for Musikkorpset Gjallarhorn, han vil gjøre et improvisert stykke med Stavanger-baserte Kitchen Orchestra og spille trio sammen med komponist Christian Wolff og kontrabassist Michael Duch

George Lewis. Foto: Emily Peragine.

PROGRAM:

Fredag 24. mai, Stavanger Konserthus 
Musikkorpset Gjallarhorn: George Lewis Kulokk (UP)

Lørdag 25. mai, Tou Scene
Wolff + Lewis + Duch
To levende legender innen samtidsmusikken, Christian Wolff og George Lewis, kommer her sammen med den norske kontrabassisten Michael Duch. De tre vil presentere et sett bestående av nyere verk av Wolff og Lewis, samt åpne stykker med improvisatoriske eller ubestemte elementer, og fri improvisasjon. 

Kitchen Orchestra: George Lewis TBA (UP)

George Lewis er Edwin H. Case Professor of American Music ved Columbia University, og Area Chair i Komposisjon. Han er en pionér innen computer music, og hans arbeid strekker seg fra elektronisk musikk og multimedia-installasjoner til notert og improvisert musikk. Han var en drivende kraft bak en av de viktigste bevegelsene for improvisert musikk på slutten av 1900-tallet, og har vært medlem av Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) siden 1971.

Lewis’ verker har blitt presentert av BBC Scottish Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Radio-Sinfonieorchester Stuttgart, Musikfabrik, Mivos Quartet, London Sinfonietta, Spektral Quartet, Talea Ensemble, Ensemble Pamplemousse, Wet Ink, og andre.

Only Connect
23. - 25. mai 2019, Stavanger

23. mai: RIMI/IMIR
​24. mai: Stavanger konserthus
25. mai: Tou Scene

Facebook-event
Billetter
Program