ONLY CONNECT 2019: TECTONICS

Øyvind Torvund
med Stavanger Symfoniorkester

FREDAG 24. MAI
STAVANGER KONSERTHUS

Kjøp festivalpass eller fredagspass

FESTIVALPROGRAM

En av Norges mest uredde komponister, Øyvind Torvund, er tilbake på Only Connect, hvor han tidligere har premiert Sweet Pieces (2016 for Oslo-Filharmonien) og The Exotica Album (2017, for BIT20 Ensemble). 

Denne gangen skal Stavanger Symfoniorkester spille et av hans nyeste verk Archaic Jam, som ble urfremført av SWR Symphony Orchestra under Donaueschingen Festival i 2017, med dirigent Ilan Volkov, som også vil dirigere orkesteret denne gangen. 

Øyvind Torvund. Foto: Vegar Valde.

Archaic Jam (2017)
Jam betyr en sammenkomst der folk spiller musikk. Arkaisk har flere betydninger, inkludert «det tidligste stadiet i en kultur, før den er ferdig utviklet». Så, i dette stykket kommer folk sammen for å spille en ennå uformet musikk: den første melodien, vår felles fortid, våre steinalder-forfedre. Det arkaiske er også et uttrykk for paradis, tilstander av idyll og uskyld - spesielt i romantiske tonedikt, som er et annet referansepunkt for stykket. Torvund forestiller seg at orkesteret er en del av en hippie-jam (med gitar-feedback som blir imitert av orkesteret), i en verden som ser ut til å være dømt til undergang, men hvor vi fortsatt prøver vårt beste.

Stykket ble bestilt av Donaueschingen Musiktage med støtte fra Norsk Komponistfond.

Øyvind Torvund (f. 1976) er en norsk komponist. Ofte er det en paradoksal blanding av elementer i musikken hans: melodier møter konseptuelle ideer, akustisk kammermusikk satt sammen med lo-fi lyder fra hjemmelagde instrumenter. Mange av stykkene hans sirkler rundt idéen om en arkaisk musikk og representasjon av naive idylliske situasjoner.

Only Connect
23. - 25. mai 2019, Stavanger

23. mai: RIMI/IMIR
​24. mai: Stavanger konserthus
25. mai: Tou Scene

Facebook-event
Billetter
Program