Off The Page Oslo
- en musikkfestival uten musikk

Off The Page Oslo er en ny éndagsfestival som samler bredden av musikk­entusiaster, fra musikere og forfattere til komponister og kritikere, for å utdype diskursen rundt musikk og lyd. Festivalen er et samarbeid mellom nyMusikk og det internasjonale musikk­tidsskriftet The Wire og er tenkt som en live-versjon av musikkbladet.

Off The Page Oslo vil også arrangere et musikkmarked for uavhengig musikk og undergrunns­publikasjoner, med et stort utvalg av vinyl, fanziner, bøker, kassetter etc. med The Wire, SOFA, Torpedo, ENO og Tiger m.fl. HUSK KONTANTER!

På Kunstnernes Hus vil det være et barnerom hvor vi tilbyr barnepass for de som har behov for det - med filmer og tegnebord! Fra kl. 11:30 - 16:45. For barn f.o.m. 4 år. Gratis.

LAST NED PROGRAM

CHRIS WATSON
- fem favorittlyder

Hva er det stilleste stedet i verden? Chris Watson er en av verdens ledende lydsamlere av dyreliv og naturfenomener. Han var en av grunnleggerne i den innflytelsesrike, eksperimentelle gruppa Cabaret Voltaire. Nå jobber Watson som lydkunstner og har som dagligarbeide å ta opp lydene til David Attenboroughs kjente BBC naturdokumentarer. Han har gitt ut fire egne utgivelser med feltopptak, bl.a. albumet Weather Report i 2003 og har også samarbeidet med andre kunstnere og musikere som Mika Vainio, Philip Jeck og Biosphere.

LISTEN, WHITEY!
- Pat Thomas om protestmusikken i Black Power-bevegelsen.

Musikkprodusent, journalist, musiker og skribent Pat Thomas blir beskrevet som San Franciscos musikk-katalysator. På plateselskapene Water Records og 4 Men With Beards har han reutgitt artister som Tom Rapp & Pearls Before Swine, Terry Reid og Les McCann. Gjennom et forskningsprosjekt på the Black Panther Party, med fokus på protestmusikken som Black Power-bevegelsen inspirerte på 1960- og 70-tallet, oppdaget Thomas en rekke sjeldne Black Power opptak på alle områder innen jazz, soul, poesi, intervju, og pop/rock. Resultatet ble boken Listen, Whitey! The Sounds of Black Power 1967-1974.

KARIN KROG
- fem favorittlåter i samtale med Tony Herrington

Karin Krog er en av Norges fremste jazzsangere og en unik artist med stor internasjonal anseelse. Med sin fremragende tonekontroll og musikkforståelse, kar Krog et repetoar som favner vidt fra blues og amerikanske "standards" til elektronisk bearbeidet vokalkunst. Hennes konstante kreative tilnærming til moderne jazz har aldri vært bundet av tradisjon, selv om musikken hennes bærer med seg en dyp respekt for sine former. Krog hører like godt hjemme i jazzstandardene og bluesen, som i elektroniske eksperimentelle teknikker. I tillegg har hun vært aktiv i å bedre arbeidsforholdene for musikerne og bidratt til et vitalt jazzmiljø.

PANEL: THERE ARE NO GATEFOLDS ON YOUTUBE

Panelet omhandler musikk og design - en diskusjon om hva som skjer med musikkens visuelle identitet i en immateriell musikalsk verden og OM YouTube som lyttekanal. Med designskribent, designer og forlegger Adrian Shaughnessy (ordstyrer), designer Kjell Ekhorn  (Non-Format), kunstner Cory Arcangel og redaktør og musikkskribent Audun Vinger.

SELECTED NOTES ON CREATIVITY 
- Cory Arcangel om hip hop-intervjuet

Cory Arcangel er en Brooklyn-basert kunstner som jobber med et bredt spekter av medier, inkludert komposisjon, video, modifiserte videospill, performance, og internettet. Arbeidene hans utforsker forholdet mellom digital teknologi og populærkultur. Nylige utstillinger inkluderer "Masters" ved Carnegie Museum of Art, Pittsburgh (2012-13), "Pro Tools" på Whitney Museum of American Art, New York (2011) og "Beat the Champ" på Barbican, London (2011).

Arcangel skal snakke om konvensjoner i hip-hop intervjuet, og vil i tillegg delta på et panel om musikk og design.

THE RISE OF DJ CULTURE, DISCO AND THE DOWNTOWN SCENE
- med Tim Lawrence

Tim Lawrence forteller den definitive historien om amerikansk dansekultur i Love Saves the Day: A History of American Dance Music Culture, 1970-79 (2003), og har fått mange godord for den første biografien om Arthur Russell, Hold On to Your Dreams: Arthur Russell and the Downtown Music Scene, 1973-92 (2009). Lawrence er professor i kulturstudier ved University of East London, der han underviser i musikk og leder graden Music Culture: Theory and Production.

Lawrence er invitert for å snakke om de politiske understrømmingene i discoens gullalder.

THE ALCHEMY OF THE CONDUCTOR
- Tom Service i samtale med dirigent Halldis Rønning

Tom Service skriver om musikk for The Guardian, hvor han har vært Chief Classical Music Critic. Service presenterer jevnlig Music Matters, BBC Radio 3 sitt flaggskip innen programmer om klassisk musikk. Bøkene hans, Music as Alchemy: Journeys with Great Conductors and their Orchestras og Thomas Adès: Full of Noises: Conversations with Tom Service, ble utgitt av forlaget Faber. Han var Guest Artistic Director for Huddersfield Contemporary Music Festival i 2005. Service sin doktorgrad ved Universitetet i Southampton handlet om musikken til John Zorn.

Halldis Rønning studerte fiolin og dirigering ved konservatoriet i Amsterdam og Norges Musikkhøgskole. Hun har dirigert for de fleste orkestre og ensembler i sitt eget land, men arbeider også regelmessig i Sverige med Göteborg Symfoniorkester og Nordic Chamber Orchestra. Hun er spesielt interessert i samtidsmusikk, og har nylig fått et stipend fra den norske regjeringen til å utvide sitt arbeid med ny musikk og også utvikle egne kunstprosjekter.

PANEL: THE NEW MUSIC CRITICISM 

Om musikkritikerens endrende rolle i en tid med blogger, ezines og sosiale medier. Et panel ledet av Frances Morgan, med Susanna Wallumrød, Knut Schreiner og Rob Young.

PANEL: NORDISK JAZZESTETIKK

Isbreer, fjell, frosne innsjøer: de samme gamle setningene blir ofte brukt i kritikernes beskrivelser av skandinavisk jazz. Men hvor gyldige er disse klisjéene i det 21. århundre? Panel: Martin Horntveth, Fiona TalkingtonLars Mørch Finborud og Rob Young (leder). 

PANEL: KUNSTEN Å GJØRE FELTOPPTAK 

Panel: Anne Hilde Neset (leder), Jana Winderen, Chris Watson, Elin Vister og Henrik Hellstenius.

Kunstnernes Hus
Lørdag 25. januar

Marked 11:00 - 16:00
Program 12:00 - 22:00

+ The Wire Sound System DJs

Inngang: 150/100 (medlemmer og studenter)
Billetter kjøpes i døra. 

Adresse: Wergelandsveien 17.

Facebook-event
#OffThePage