Off The Page Oslo 2016:

Jazznytt 18: Sidsel Endresen

Sidsel Endresen er en unik artist på den norske så vel som den internasjonale jazzscenen med sin banebrytende vokalimprovisasjon. 

Sidsel Endresen. Foto: CF-Wesenberg / kolonihaven.no.

Endresen er en av de viktigste skikkelsene i norsk musikk. Fra hun var jazzpopsangerinne med stor suksess i Jon Eberson Group tidlig på åttitallet, via solokarriere på ECM, og frem til prosjekter der hun utforsker den menneskelige stemmes ytterste potensiale – blant annet sammen med Christian Wallumrød og Stian Westerhus ­har hun vist seg som en utpreget uredd og sulten musikalsk kunstner. 

Til Off The Page har Endresen plukket ut et knippe av sine favoritt musikkspor og blir intervjuet av Jazznytts Audun Vinger.

Sidsel Endresen er jazzvokalist, komponist og tekstforfatter. Hun har deltatt på en rekke utgivelser gjennom en lang karriere og har de senere årene bl.a. samarbeidet med Elin Rosseland og Eldbjørg Raknes om improtrioen ESE og med bl.a. Kleive, Molvær og Wesseltoft etablerte hun Undertow. Hun har vært solist i sin selvskrevne opera Lautleben (2001), komponert av Rolf Wallin og turnert i trio med Christian Wallumrød og Jan Bang, samt i trio med Thomas Strønen og Ståle Storløkken (Humcrush 2006).

Audun Vinger er musikkommentator for Dagens Næringsliv og skribent i Jazznytt.

Musikktidsskriftet Jazznytt har opprettet salongklubben Jazznytt 18, der bladet kan oppleves live, med intervjuer, kortforedrag, debatter og musikalske opptredener. 

Audun Vinger.

Off The Page
Kunstnernes Hus
Lørdag 23. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Billetter
Facebook-event