Off The Page Oslo 2016:

Musikalske åpenbaringer

Musikk kan forandre liv. De fleste kan huske et øyeblikk i livet der musikken – en konsert, en sang, en lyd, et albumcover, en musikkvideo, en symfoni – hadde en helt spesiell påvirkningskraft. En slik musikalsk åpenbaring kan få deg til å se verden på en ny måte og ha ringvirkninger for resten av livet. 

På Off The Page møtes tre musikere fra vidt forskjellige sjangre – samtidsmusikk, frijazz og metal – som plukker ut personlige musikalske favorittøyeblikk og diskutere hvordan musikk kan transformere liv. Komponist og kunstner Lina Lapelytė møter jazzmusiker Paal Nilssen-Love og Darkthrone-musiker Gylve Fenris Nagell, i samtale med The Wires Derek Walmsley.

Samtalen springer ut fra samlingen Epiphanies: Life-Changing Encounters with Music som samler høydepunkter fra spalten Epiphanies i The Wire, som feirer musikkens påvirkningskraft i form av personlige bidrag fra musikere, kritikere, forfattere og kunstnere.

Lina Lapelytė er kunstner, komponist, musiker og utøver. Hun er spesielt interessert i improvisasjon i sitt kunstneriske arbeid og har utviklet en unik musikalsk stil ved å kombinere fiolin og elektronikk i sine prosjekter. Lapelytė utforsker moderne former for performativitet i relasjon til både ny opera og visuell samtidskunst. Verkene hennes er kontekst- og konseptbasert, og har ofte kvinnelig identitet som tema. Hun bor og jobber i London og Vilnius.

Lapelytė holder performancen Ladies på Kunsthøgskolen i Oslo torsdag 21. januar kl. 18:00 i forbindelse med åpningen av utstillingen Double Bind

Trommeslager og perkusjonist Paal Nilssen-Love er en av verdens mest aktive jazzmusikere. Han har spilt i en rekke band og samarbeidet med anerkjente musikere: bl.a. Arto Lindsay, The Thing, Frode Gjerstad Trio, Ken Vandermark, John Butcher, Mats Gustafsson og Lasse Marhaug. For tiden har han stor suksess med sitt eget band Large Unit som består av 12 nordiske musikere. Nilssen-Love står bak improfestivalen All Ears og jazzfestivalen Blow Out og driver i tillegg sitt eget plateselskap PNL Records.

Gylve Fenris Nagell, aka Fenriz, har hatt en lang karriere med bandet Darkthrone, og har brukt sin posisjonen til å promotere andres musikk. Han er også opptatt av vern av gammelskog og ble nylig (ufrivillig) valgt inn i kommunestyret for Oppegård Venstre. Ved siden av dette lager han musikkprogrammet Radio Fenriz, organiserer fotballtrening for vennegjengen, sjonglerer dagtidsjobben i postbransjen og jobber av og til som DJ.

Derek Walmsley er redaktør i musikkmagasinet The Wire.

Off The Page
Kunstnernes Hus
Lørdag 23. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Billetter
Facebook-event