Off The Page Oslo 2015:

Arto Lindsay

Arto Lindsay. Foto: Anitta Boa Vida / Northern Spy Records.

Arto Lindsay (f. 1953) er en innflytelsesrik amerikansk komponist og gitarist med lang fartstid i New York, Berlin og Rio. Hans fløyelsmyke stemme står i dramatisk kontrast til hans særdeles energiske støygitar. Han har befunnet seg i skjæringspunktet mellom musikk og kunst i mer enn fire tiår. Han var med på å starte no wave-scenen i  New York som en av grunnleggerne av den legendariske post-punk gruppen DNA, og har siden vært en sentral skikkelse i New Yorks kunstscene.

Han bidro i grupper som Flying Lizards og The Golden Palominoes, og som leder i Ambitious Lovers utviklet han en intens omveltende popmusikk - en hybrid av amerikanske og brasilianske stiler. I løpet av karrieren har han samarbeidet med både visuelle og musikalske kunstnere, som Vito Acconci, John Lorn, Laurie Anderson, Animal Collective, David Byrne, Matthew Barney, Caetano Veloso, Rirkrit Tiravanija og mange flere.

Off The Page blir en unik mulighet til å få et innblikk i Lindsays utstrakte og mangfoldige kunstneriske virke gjennom en eksklusiv kunstnersamtale. 

Lindsay har en installasjon med Karl Holmqvist på Museeet for samtidskunst hvor han også opptrer i performance 21. januar. Han vil gjøre duokonserter med Paal Nilssen-Love på Victoria Nasjonal Jazzscene (22. januar) og Bergen Jazzforum (Verftet, 23. januar).

Arto Lindsay gjester Oslo i et samarbeid mellom nyMusikk, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Nasjonal Jazzscene og Bergen jazzforum.

Off The Page
Kunstnernes Hus
24. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Facebook event