Off The Page Oslo 2015:

David Grubbs

David Grubbs. Foto: Gonçalo F. Santos.

John Cage sin forakt for plater er velkjent. Han har ofte uttrykt hvordan innspilt musikk var antitetisk til hans eget arbeid. I denne presentasjonen fra boken Records Ruin Landscape: John Cage, the Sixties, and Sound Recording, hevder David Grubbs at på 1960-tallet var nye sjangere i eksperimentell og avant-garde musikk spesielt dårlig egnet til å bli representert i form av et opptak. Til tross for dette, blir lyttere i dag kjent med den tidens eksperimentelle musikk gjennom de innspilte opptakene av komponister og musikere som selv i stor grad avskrev lydinnspillinger.

David Grubbs' musikalske karriere omfatter tolv soloalbum, medlemskap i gruppene Gastr del Sol (med Jim O'Rourke), Bastro, og Squirrel Bait, performancer med Red Krayola, Will Oldham, Tony Conrad, Pauline Oliveros og Loren Connors, og tverrfaglige samarbeid med forfatterne Susan Howe og Rick Moody, billedkunstnerne Anthony McCall, Angela Bulloch og Stephen Prina, og koreograf Jonas Bokaer. Han er førsteamanuensis ved Conservatory of Music ved Brooklyn College, CUNY, medvirkende musikkredaktør for BOMB Magazine, manager av plateselskapet Blue Chopsticks, og medlem av ISSUE Project Rooms Board of Directors.

Les også: The New Yorker-artikkel Do Recordings Kill Music? av Sasha Frere-Jones.

David Grubbs spiller Off The Page kick-off solokonsert på Last Train fredag 23. januar kl 21:00. 

Samtale med 
Maja S.K. Ratkje og Camille Norment

David Grubbs samtaler om temaet med komponist Maja S.K. Ratkje og kunstner Camille Norment 

Maja S.K. Ratkje. Foto: Dan Petter Neegaard (2013).

Maja S.K. Ratkje er en internasjonalt anerkjent komponist, sanger og musiker som jobber med alt fra orkestermusikk til performance og installasjoner. Hun er medlem i bl.a. impro-gruppen SPUNK og støy-duoen Fe-mail. Andre samarbeidspartnere er Jaap Blonk, Joëlle Léandre, Stephen O’Malley, Ikue Mori, Jazkamer og Lasse Marhaug. Hennes musikk er framført av utøvere som Klangforum Wien, Fretwork, Oslo, Bodø og Trondheim Sinfonietta, Kringkastingsorkesteret og BBC Scottish Symphony Orchestra.

Camille Norment. Foto: Gunhild Varvin / Henie Onstad Kunstsenter.

Camille Norment er kunstner, musiker og komponist som jobber med installasjoner, lysskulpturer, performance og video og trekker på erfaringer fra musikk, dans og kunst. Hun arbeider som soloartist, med andre musikere i utvalgte prosjekter, og med hennes eget ensemble Camille Norment Trio som består av elektrisk gitar, hardingfele og glass-harmonica. Hun har gjort utstillinger og opptrådt på institusjoner som MoMA og The Kitchen i New York, Transformer Station, Cleveland og Museet for samtidskunst, Oslo. Hun representerer Norge på Venezia-biennalen i 2015.

Off The Page
Kunstnernes Hus
24. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Facebook event