Off The Page Oslo 2015:

Okkyung Lee & Lasse Marhaug

Stunt Rock

Cellist og improvisatør Okkyung Lee i samtale med støymusiker Lasse Marhaug om filmens soniske påvirkning. 

Lee og Marhaug har spilt sammen og samarbeidet en rekke ganger, bl.a. på Okkyung Lees album Ghil (2013) hvor Marhaug spilte inn Lees live-improviasjoner på ulike steder i Oslo. 

Okkyung og Lasse pa kino. Foto: Jenny Hval.

Cellist Okkyung Lee er en av de mest dynamiske kreftene innen improvisert musikk i dag - en uredd og kraftfull utøver som spiller med en forkjærlighet for støy, utvidet teknikk og elementer fra yttergrensene i moderne komposisjon. Hun har utviklet sin egen stemme for cello, improvisasjon og komposisjon innen moderne musikk. Med klassisk trening som grunnlag, inkorporerer hun jazz, koreansk tradisjonell musikk, og støy med utvidede teknikker for å skape sin unike musikalske blanding. Etter at hun flyttet til New York i 2000, har hun samarbeidet med en rekke artister, bl.a. Laurie Anderson, Carla Bozulich, John Butcher, Nels Cline og Chris Corsano. Okkyung har en todelt Bachelorgrad i film scoring/contemporary writ­ing & pro­duc­tion fra Berklee College of Music, og Mastergrad i moderne improvisasjon fra New England Conservatory of Music.

Okkyung Lee. Foto: Peter Gannushkin / downtownmusic.net.

Komponist og musiker Lasse Marhaug har siden 1990-tallet markert seg som en av de mest aktive i den norske støyscenen. Han er kjent fra grupper som Jazkamer, DEL og Origami Replika, og er en av veteranene innenfor ekstrem elektronisk musikk i Norge. Marhaug har komponert musikk for film, installasjoner, video og såkalt "expanded cinema". Han eksperimenterte med video cut-ups og montasjer på tidlig 90-tall, og regisserte i 2007 reisedokumentasjonen Video Journals. Marhaug har jobbet flere ganger med den meksikanske regissøren Amat Escalante, som vant pris for beste regi i Cannes med filmen Heli, hvor Marhaug komponerte musikken. Marhaug har fartstid fra Cinemateket Trondheim, skrevet om film i undergrunnsfanziner, og har jobbet som oversetter for norske DVD-utgivelser.

Marhaug jobber i tillegg som musikkurator på Henie Onstad Kunstsenter, lager fanzinen Personal Best og leder forlaget Marhaug Forlag og plateselskapene Pica Disk og Prisma Records (sammen med Lars Mørch Finborud) - alle tre kommer på Off The Page musikkmarked.

Lasse Marhaug. Foto: Peter Gannushkin / downtownmusic.net.

Off The Page
Kunstnernes Hus
24. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Facebook event