Off The Page Oslo 2016:

Tanja Orning: ut av partituret

Cellist og musikkforsker Tanja Orning tar oss med på tur ut av partituret og inn i musikken med favoritter fra samtidsmusikken.

Tanja Orning er en profilert utøver av samtidsmusikk og eksperimentell musikk. Etter studier i Oslo, i London med Willian Pleeth og i USA med Janos Starker (som Fulbrightstipendiat), jobbet hun som alt. solocellist i Stavanger Symfoniorkester i 5 år da hun valgte å forlate orkesterlivet for å kunne realisere sine egne prosjekter innenfor et vidt spekter av uttrykk. Hun spiller bl.a.med gruppene asimisimasa, BOA og Dr.Ox i tillegg til solo-prosjektet Cellotronics. 

En rød tråd i Ornings musikalske verden har vært et tett samarbeid med komponister for å realisere nye verk. Hun har vært med på å bestille og urfremføre ca. 80 kammermusikk- og soloverk, og har opptrådt på festivaler som Darmstadt, Donaueschingen, HCMF, Ultima, Ultraschall, Wien Modern, Taktlos (Zürich) og Portland Jazzfestival. Orning har doktorgrad innen feltet oppføringspraksis fra Norges Musikkhøgskole (2014) hvor hun nå arbeider som postdoc.

Off The Page
Kunstnernes Hus
Lørdag 23. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Billetter
Facebook-event