Off The Page Oslo 2015: 

Totally Wyatt

Marcus O'Dair, forfatteren av Different Every Time - den autoriserte biografien om Robert Wyatt - gir en audiovisuell presentasjon av den visjonære, politiske og svært innflytelsesrike artisten.

Robert Wyatt.

Robert Wyatt startet som trommeslager og vokalist i Soft Machine, som spilte på klubber som Middle Earth med Pink Floyd og turnerte USA med Jimi Hendrix. Han brakte jazz og et bohemsk perspektiv til 60-talls rockescenen, etter å ha finpusset på trommeferdigheter i et skur i Robert Graves' hage i Mallorca. Han spilte også i Norge, noe som resulterte i albumet Live At Henie Onstad Kunstsenter 1971. Hans liv tok en brå vending etter at han falt ned fra et fjerde etasjes vindu på en fest og ble lam fra livet og ned. Han gjenskapte seg selv som sanger og komponist med det ekstraordinære albumet Rock Bottom og kom på top 40-lista med låta «Shipbuilding», skrevet for han av Elvis Costello og Clive Langer.

I dag er Wyatt ansett som et varig fyrtårn for politisk pop, og han samarbeider med artister som Björk, Brian Eno, Scritti Politti, David Gilmour og Hot Chip. Forfatter Marcus O'Dair har snakket med alle de nevnte til sin Wyatt-biografi - og med omtrent alle som har formet, eller blitt formet av, Wyatt gjennom fem tiår med musikkhistorie.

På Off The Page vil O'Dair snakke om Wyatt og opplevelsen av å skrive biografien hans. Her vil han presentere låter fra en ny samleplate med Wyatts musikk, samt tidligere usette bilder hentet fra biografien. Signerte eksemplarer av Different Every Time vil i tillegg være til salgs på Off The Page Musikkmarked.

Marcus O'Dair har skrevet for publikasjoner som The Guardian, The Independent og Jazzwise. Han er også fast studiogjest på Jazz on 3 (BBC Radio 3) og Freakzone (BBC 6music). Han er den ene halvdelen av Grasscut, som har gitt ut to kritikerroste album på Ninja Tune og spilt over hele Europa. Han er også med på å lede kurset Popular Music ved Middlesex University.

Off The Page
Kunstnernes Hus
24. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Facebook event

Marcus ODair. Foto: Charlotte ODair.
Different Every Time, bokomslag.