ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2016:

Christian Marclay, Rhodri Davies, Lene Grenager & Ilan Volkov

LØRDAG 21. MAI
Kl. 19:00, Forstanderskapssalen

Kjøp festivalpass - Kjøp lørdagspass - Kjøp halvdagspass

FESTIVALPROGRAM

Multikunstner Christian Marclay spiller i Norge for første gang og får selskap av improvisasjonsmusikerne Rhodri Davies (harpe), Lene Grenager (cello) og festivalens co-kurator Ilan Volkov (fiolin). 

Christian Marclay. Foto: Dr. J. Caldwell.

Den sveitsisk-amerikanske kunstneren, avantgarde-musikeren og filmskaperen Christian Marclay (f. 1955) er en av de største stjernene i samtidskunstverden i dag, kjent bl.a. for det monumentale videoverket The Clock fra 2010 som spenner over 24-timer.

Som improvisasjonsmusiker med bakgrunn fra New Yorks kunstscene var han allerede på 70-tallet i gang med å bruke platespillere og vinyl-verk som lydkilder. Siden har han benyttet både plater, plateomslag og instrumenter i sine visuelle arbeid og i lydkunst, og har skapt en rekke ukonvensjonelle improvisasjonspartiturer. Marclays Screen Play får Norgespremiere under festivalen.

Rhodri Davies. Foto: Heiko Purnhagen.

Rhodri Davies (f. 1971) er en walisisk harpist innen fri-improvisasjon. Han var et fremtredende medlem av Londons improvisasjonscene på 90- og 00-tallet. I tillegg til soloarbeid, har han jobbet i duoer med bl.a. saksofonisten John Butcher og cellisten Mark Wastell. Han har også jobbet mye med samtidskomposisjoner og har fremført flere bestillingsverk av samtidige avant garde-komponister.

Lene Grenager er årets profilkomponist. Foto: Harald Solberg.

Lene Grenager (f. 1969) er komponist og cellist og har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole. Som komponist har hun skrevet for ensembler som Oslo Filharmonien, Cikada, Trondheim symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, Huddersfield CMF og Affinis ensemble. Som cellist jobber hun først og fremst med improvisasjon hovedsaklig i kvartettene SPUNK og Lemur og i duo med Sofia Jernberg. 

Ilan Volkov. Foto: Simon Butterworth.

Ilan Volkov (f. 1976) ble født i Israel og begynte sin dirigentkarriere som nittenåring. Mellom 2011 og 2014 ledet han Iceland Symphony Orchestra og i 2012 grunnla han Tectonics-festivalen, som siden har hatt stor suksess med sine festivalsamarbeid med ulike orkestre som BBC Scottish Symphony Orchestra, Iceland Symphony Orchestra og Adelaide Symphony Orchestra. 

Only Connect:
Tectonics
20. - 21. mai 2016

Sentralen, Oslo
Øvre Slottsgate 3

Facebook-event
Billetter
Program