Off The Page Oslo 2016: 

David Keenan: Crime Calls For Night

David Keenan, forfatteren av England’s Hidden Reverse, forteller i ord og bilder om ekstremmusikk og industriell kultur, når han presenterer den ukjente historien om den engelsk undergrunns-scenen – som går veien fra paleolittiske hulemalerier via rock n´roll og punk til samtidig støymusikk.

Current 93: Foto: Ruth Bayer.

Keenan tar for seg Whitehouse, Elvis Presley, Throbbing Gristle, hulemaleriene i Lascaux, seriemorderen Peter Sutcliffe, Amiri Baraka, Joseph Goebbels, Metal Machine Music, James Bond, Godspeed You Black Emperor, country blues, Buchenwald og Arthur Machen, og spør om det er mulig å si ja til nei, for å finne en forsoning i hatytringer og horror.

David Keenan. Foto: Heather Leigh.

På bakgrunn av flere år med eksklusive intervjuer og tilgang til de tre bandenes personlige arkiver, var England’s Hidden Reverse den første, definitive, biografien om Coil, Current 93 og Nurse With Wound.

Skotske David Keenan er kritiker og forfatter. Han har skrevet for The Wire siden 1995, og drev fra 2005 til 2015 Volcanic Tongue, en butikk for undergrunnsmusikk, sammen med musiker og kunstner Heather Leigh Murray.

Strange Attractor Press publiserer en nylig revidert og utvidet utgave av England’s Hidden Reverse 15. november 2015.

Off The Page
Kunstnernes Hus
Lørdag 23. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Billetter
Facebook-event