Off The Page Oslo 2016: 

Matthew Collin:
Dispatches from the Frontlines of Pop Culture

Forfatter og utenrikskorrespondent Matthew Collin tar med utgangspunkt i personlige erfaringer et blikk på de kritiske øyeblikkene da musikken ble brukt i politisk endring - fra radikal hip hop til anarkistisk tekno, fra pop-propaganda i autoritære stater til musikalsk motstand i Russland. I samtale med Anne Hilde Neset.

PublicEnemy. Press image.

Basert på førstehånds og personlige erfaringer fra raves, opptøyer og opprør, utforsker Pop Grenade, From Public Enemy To Pussy Riot: Dispatches From Musical Frontlines hvordan musikk har blitt brukt som et våpen i kampen for frigjøring og forandring.

Fra Berlins anarkistiske techno-scene etter murens fall, til forbudte lydanlegg i krigens Bosnia, fra Moskva under aksjonene mot Pussy Riot til New York i de militante tidlige årene av hip-hop, fortelles de ekstraordinære historiene til noen av verdens mest dumdristige, musikalske frihetskjempere, disco-visjonærer og rock'n'roll-opprørere. 

Matthew Collin.

Matthew Collin er forfatteren bak en rekke kritikerroste bøker om populærkultur, deriblant Pop Grenade, Altered State og This is Serbia Calling. Han er tidligere redaktør for The Big Issue, i-D magazine, og Time Out sine nettsider, og har jobbet som utenrikskorrespondent for BBC og Al Jazeera. Han har skrevet for mange aviser og magasiner, blant annet The Guardian, The Observer, The Wall Street Journal, Mixmag, The Wire og Mojo. 

Off The Page
Kunstnernes Hus
Lørdag 23. januar

Musikkmarked: 11:00 - 16:00
Festivalprogram: 12:00 - 22:00

Billetter
Facebook-event