Off The Page musikkmarked

Off The Page Oslo vil arrangere et musikkmarked for uavhengig musikk og undergrunns­publikasjoner, med et stort utvalg av vinyl, fanziner, magasiner, bøker, kassetter og masse mer.

HUSK KONTANTER!

Markedsdeltakere:

Looop ble etablert i 2006 for å forene, støtte og promotere uavhengige norske musikkartister som har en genuin musikkinteresse og en idealistisk innstilling til sitt eget virke. Vi selger kun utgivelser fra norske artister (fra norske og utenlandske plateselskaper) og norske plateselskaper (inkludert både norske og utenlandske artister). Vinyl, kassetter, CD-er, DVD-er, bøker, fanziner, skjorter, plakater og andre kule ting.

SOFA ble startet av Ivar Grydeland og Ingar Zach i 2000. SOFA gir ut ny og eksperimentell musikk. Katalogen inneholder frijazz, minimalisme, elektroakustisk improvisasjonsmusikk, frifolk, og mer. Fra sen Derek Bailey, Sidsel Endresen solo, til den unike messingduoen Streifenjunko, og selvfølgelig en rekke andre spennende prosjekter. 

Rune Grammofon ble startet i 1997 med en tanke om å utgi landets mest spennende og nyskapende artister. Katalogen inneholder over 150 utgivelser innen improv, jazz, progressiv rock, elektronika, alternativ pop, samtidsmusikk og annen musikk som ikke lar seg klassifisere. Blant artistene finner man navn som Arve Henriksen, Motorpsycho, Supersilent, Nils Økland, Maja Ratkje, Alog, Fire!, Arne Nordheim, Spunk, Elephant9, Bushman´s Revenge, Stian Westerhus, Hedvig Mollestad Trio og Jenny Hval.

Feil Forlag er et non-profit forlag etablert i 2007 av Andreas Delsett og Kjersti Solbakken. Forlaget produserer bøker og pamfletter, samt arrangementer og utstillinger. I tett samarbeid med kunstnere, skribenter, designere og kuratorer eksperimenterer forlaget med formater, opplag og lanseringsplattformer for å skape rom for prosjekter som ellers ofte havner mellom to stoler.

Marhaug Forlag ble startet i 2011 av musikeren Lasse Marhaug, som et forlag for publikasjoner om støy, eksperimentell musikk og relaterte uttrykk. Marhaug Forlag produserer trykksaker som bøker, fanziner, plakater og artist books. En av utgivelsene er bladet Personal Best – hvor Marhaug intervjuer andre artister.

Siste Sukk  så dagens lys en kald vinterdag i 2012, og var ment som et krampeaktig forsøk på å holde folk interessert i den fysiske og taktile gleden av det "døde" formatet - kassetten. Det kan være vanskelig å forklare hvorfor man i det hele tatt vil vurdere å gi ut kassetter i disse digitale tider - dårlig lyd og veldig upraktisk, ikke sant? Det virker som vi alle har vokst litt for vant til det praktiske, som musikk visstnok skal være. En svært urovekkende trend, i Siste Sukks mening. Derfor var det naturlig å bringe tilbake den opprørske punkestetikken i dette herlige formatet. Siste Sukk gir ut musikk som ofte er forbundet med den emosjonelle siden av punk - emocore, screamo og hardcore. Noe grublende singer/songwriter-materiale, merkelig lo-fi og knusende crust-lyder har også blitt utgitt.

Tedragen er en nylig oppstartet te-import business for distribusjon over internett. Tedragen ble opprinnelig startet i 2011 av fire musikere/produsenter som alle delte en lidenskap for kinesisk te. Som et resultat, ble Tedragen raskt et kjent navn blant musikere i Norge. Dragen holder et lite, men høy-kvalitets utvalg av kinesiske teer.

Bad Sounds Magazine ble dannet av utenlandsboende musikkelskere i den nordlige scenen. Bad Sounds ble født ut av en mangel. Inspirert av 60-tallets beatmusikk-journalister, er de et av de sjeldne magasinene som er villig til å gå til et utilslørt angrep på tvilsom artisteri av "undergrunns metall-helter" eller masse-idoliseringen av hype-popstjerner fra Bergen. Deres fremste merkevare er grensesprengende musikk: i sin korte eksistens har de omtalt bl.a. Rhys Chatham, Neil Hagerty, KK Null, Damo Suzuki, Shinji Masuko, Melt Banana, Margo Guryan, Gary Wilson, samt et sjeldent intervju med Helios Creed/Chrome.

The Wire er et selvstendig, månedlig musikkmagasin som dekker et bredt spekter av alternative, undergrunns- og ikke-mainstream musikk. The Wire feirer og undersøker de mest visjonære og inspirerende, subversive og radikale, marginaliserte og undervurderte musikernee på planeten, fortid og nåtid, i sfæren av avant rock, elektronika, hiphop, ny-jazz, moderne komposisjon, tradisjonell musikk og utover. Ved å være lidenskapelig, intelligent og provoserende, fører The Wire en krig mot det dagligdagse og det middelmådige.

Tiger er en uavhengig platebutikk med røtter i hardcore, indie og diy-bevegelsen som holder til i betongens hjerte i Oslo Sentrum. Vi fokuserer på lokal musikk, spesialimport og personlig service.

Torpedo er en non-profit (prosjektbasert) organisasjon viet til å fremme og produsere kunstnerbøker, kunstteori og kritiske lesere i samtidskunsten. Med beliggenhet både på Kunsthall Oslo og på Kunstnernes Hus, er Torpedo både en utgiver og en bokhandel, og av og til en arena for utstillinger og konserter i forbindelse med lanseringer og publiseringer, eller diskursive aktiviteter som paneldiskusjoner og debatter.

ENO er et Norge-basert skandinavisk musikkmagasin, utgitt kvartalvis siden den første utgaven i august 2010. I en anmeldelse av den andre utgaven skrev Jan Gradvall, en av Skandinavias mest anerkjente musikkforfattere, at ENO «er det beste musikkmagasinet i Skandinavia akkurat nå, med noen av de mest originale og beste ideene jeg noensinne har sett i et musikkmagasin». I 2010, vant det prisen for "beste nye magasin" i Norge, og er nominert til "beste magasin" i 2013. ENO tar sikte på å levere 100 sider med kreativ og grundig musikkjournalistikk om en rekke ulike sjangere, skandinavisk og internasjonalt.

Plastic Strip Press er et selskap dedikert til å gi ut og dokumentere skandinavisk avantgarde-musikk i alle sjangere. Selskapet har gitt ut uutgitt jazz, soul og tidlig elektronisk musikk fra NRKs, Henie Onstad Kunstsenters og Arne Bendiksens arkiver. Plastic Strip fokuserer også på å publisere ny norsk hip-hop og eksperimentell musikk.

Prisma Records er et vinyl/CD/DL-selskap dedikert til å gi ut musikk fremført og spilt inn på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Drevet av musikkuratorene Lars Mørch Finborud og Lasse Marhaug.

Smalltown Supersound er et Oslo-basert plateselskap, som spesialiserer seg på elektronika, rock og popmusikk. Selskapet ble grunnlagt for 20 år siden i Flekkefjord, hvor alle de første utgivelsene var håndlaget og gitt ut på kassett. I dag har Smalltown en variert katalog på 245 utgivelser, alle gitt ut med kjærligheten til musikken som utgangspunkt. STS sitt søsterselskap, Smalltown Superjazzz, har spesialisert seg på å slippe avant-, kosmisk- og frijazz, og har artister som Mats Gustafsson, Peter Brötzmann Jo McPhee, Kieran Hebden, The Thing og Ken Vandermark.

Kunstnernes Hus
25. januar
11:00 - 16:00

Gratis
Adresse: Wergelandsveien 17, Oslo