ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND 2014:

Simon Sellars

Fredag 23. mai kl 18:00
Cinemateket  - 100/50 kr
Samtale med filmskaper Solveig Nordlund. Visning av Nordlunds kortfilmer: Resan til Orion, En otrolig semester, Framtiden var i går - intervju med J.G. Ballard. Følges av konsert med Pinquins som fremfører Øyvind Mæland - Procession and Drought.

Kjøp billetter
Kjøp festivalpass

Lørdag 24. mai kl 17:00
Litteraturhuset - Gratis
In Defence of the Virtual: A Secret History of Ballardian Cinema
Q&A med Audun Lindholm, redaktør for Vagant

FESTIVALPROGRAM

Simon Sellars er grunnlegger og redaktør av ballardian.com - det mest omfattende nettstedet viet til livet og arbeidet til J.G. Ballard og medredaktør av Extreme Metaphors: Interviews with J.G. Ballard (Fourth Estate; 2012). Sellars har også utforsket verden av Ballard som en arkitekturkritiker; som filmkritiker med spesialisering på kortfilm og animasjon; som en reiseskribent; og som en ekspert på den merkelige verden av mikronasjoner. På Only Connect vil han presentere den hemmelige historien om Ballardisk film. 

In Defence of the Virtual: A Secret History of Ballardian Cinema

I løpet av sin karriere ble J.G. Ballard fulgt av to store filmskapere: Steven Spielberg, som filmet Empire of the Sun, og David Cronenberg, som regisserte Crash. Men det er ikke der Ballardisk film begynner og slutter. Utover glamouren hos de to Berg-ene finnes et helt univers av Ballardisk film, fra lavbudsjett, Arthouse produksjoner basert på hans arbeid, til no-budget, YouTube sjeldenheter laget av fans, til filmer som eksisterer i parallelle verdener til Ballard egen.

I denne eksklusive presentasjonen peiler Simon Sellars ut den hemmelige historien om Ballardisk film. Utforsk Ballards røtter i New Wave med filmer av Chris Marker og Jean-Luc Godard. Lær hvorfor Ballard sammenlignet sitt forfatterskap med Sergio Leones revolusjonære spaghettiwestern. Oppdag hvordan Spielberg og Cronenberg smeltet sammen med Ballard lenge før Empire og Crash. Finn ut hvordan Ballard spådde kinoens død, og hans tidlige arbeid, med fremveksten av overvåkningskameraer. Skrid inn i den okkulte sonen av British Public Service Announcements. Og lev deg inn i den bisarre verdenen av vapourware adapsjoner, hvor navn som Richard Gere og Samuel L. Jackson tar for seg Ballard...men taper.

In Defence of the Virtual: A Secret History of Ballardian Cinema (2014). Regissert av Steven Spielberg, David Cronenberg, Jean-Luc Godard, Roberto Rossellini, Andrei Tarkovsky, George Romero, John Carpenter, Nic Roeg, Chris Marker, Danny Boyle, George Miller og flere.

Only Connect:
J.G. Ballard

22. - 24. mai 2014

Om festivalen og Ballard-temaet