ONLY CONNECT 2019: TECTONICS

George Lewis + Christian Wolff + Michael Duch

LØRDAG 25. MAI
TOU SCENE


Kjøp festivalpass eller lørdagspass

FESTIVALPROGRAM

To levende legender innen samtidsmusikken, Christian Wolff og George Lewis, kommer her sammen med den norske kontrabassisten Michael Duch. De tre vil presentere et sett bestående av nyere verk av Wolff og Lewis, samt åpne stykker med improvisatoriske eller ubestemte elementer, og fri improvisasjon. 

Christian Wolff (foto: Henrik Beck), George Lewis (foto: Emily Peragine), Michael Duch (foto: May-Irene Aasen).

George Lewis (b. 1952) er en nestor i amerikansk musikkliv, både som trombonist, musikkforsker og komponist. Han er en av æresgjestene på årets Only Connect. Lewis er en pionér innen computer music, og hans arbeid strekker seg fra elektronisk musikk og multimedia-installasjoner til notert og improvisert musikk. Han var en drivende kraft bak en av de viktigste bevegelsene for improvisert musikk på slutten av 1900-tallet, og har vært medlem av Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) siden 1971.

Christian Wolff (f. 1934) er en franskfødt amerikansk komponist, underviser og tidvis utøver. Han studerte piano med Grete Sultan og, i en kortere periode, komposisjon med John Cage. Med Cage var han en del av en gruppe som også inkluderte Morton Feldman, David Tudor og Earle Brown, bedre kjent som New York-skolen. Som improvisator har han spilt med AMM, Christian Marclay, Takehisa Kosugi, Michael Pisaro, Keith Rowe, Steve Lacy, Ikue Mori, Eddie Prévost, Larry Polansky og Kui Dong. Wolff er delvis autodidakt som komponist, men studerte klassikerne på Harvard University, og har undervist på Harvard, og fra 1971 til 1999 på Dartmouth i musikk, komparativ litteratur og klassikerne.

Michael Francis Duch (f. 1978) er bassist og førsteamanuensis ved Institutt for musikk ved NTNU i Trondheim. Han gjennomførte sitt stipendiat-prosjekt“Free Improvisation – Method and Genre: Artistic Research in Free Improvisation and Improvisation in Experimental Music” i 2010. Han har vært involvert i mer enn 60 innspillinger, inkludert den kritikerroste Cornelius Cardew: Works 1960-70med trioen Tilbury/Duch/Davies. Han utøver jevnlig improvisert og komponert musikk både solo og med ulike ensembler. Duch er medlem av Akademiet for yngre forskere.

Only Connect
23. - 25. mai 2019, Stavanger

23. mai: RIMI/IMIR
​24. mai: Stavanger konserthus
25. mai: Tou Scene

Facebook-event
Billetter
Program