nyMusikk Kids

Hva er musikk og hva er bare en lyd? Når blir en lyd til musikk? Hva betyr Arne Nordheims utsagn om at ”alt kan synge”? Dette er noe av det nyMusikk Kids prøver å utforske.

nyMusikk Kids får barn mellom 6 og 12 år eksperimentere med musikk i en iPad-workshop, møte en sentral musiker fra det eksperimentelle musikkfeltet og fremføre et selvlaget verk i et ensemble med andre barn. Barna prøver ut ulike lyd-apper og får mulighet til å utforske og leke seg frem til nye måter å lytte og spille sammen på. Den skiftende musikeren presenterer sitt instrument og sjanger. På denne måten ønsker vi å vise frem et mangfold av uttrykk.

Kunstnerisk leder Anne Hilde Neset om bakgrunnen for satsingen:

- Samtidsmusikk blir for ofte tenkt på som strengt og vanskelig, selv om musikken ofte handler om lek og eksperimentering. Arne Nordheim har for eksempel sagt  "all min musikk er for barn", for barna har jo ofte de mest søkende og lekende lyttemåtene. nyMusikk ønsker å være et supplement til popmusikkens og korpsmusikkens inntog i barnelivene ved å presentere alternative måter å skape musikk og lytte til lyd på. Ved bruk av iPader og musikkapplikasjoner som komposisjonsverktøy og instrument, gir nyMusikk Kids-workshopene en mulighet til å lage lyd selv og i samspill med andre, samt muligheten å oppleve en improvisert konsert. For hva er egentlig en tone?

Workshopene blir ledet av musiker, journalist og musikkformidler Guttorm Andreasen.

Tidligere deltakere i nyMusikk Kids

Hild Sofie Tafjord (valthorn-improvisatør) - 12. oktober 2013
Ane Marthe Sørlien Holen (perkusjonist) - 8. mars 2014
Hedvig Mollestad (gitarist) - 5. april 2014
Ugress med konsertforestillingen Dans til teknologien - 24. mai 2014
Syed Zubair Ali - 11. oktober 2014
Stephan Meidell (gitar) - Bergen, 15. november 2014
Erik Fossen Nilsen (slagverk) - Ilios-festivalen Harstad, 1. februar 2015
Georg Kitogo (afrikanske trommer) - Hamar, 28. februar 2015
Trond-Martin Tanke (trommesett) - Stavanger, 1. - 11. april 2015
Guttorm Andreasen (gitar) - Teknisk Museum, 7. juni 2015

Kids-skjorte

Kan bestilles på nymusikk@nymusikk.no eller kjøpes på en av workshopene. Det er også mulig å komme innom nyMusikk-kontoret i Platous gate 18 for å kjøpe t-skjorten.