Only Connect Festival Of Sound

Siden 2005 har nyMusikk arrangert en årlig festival for samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst. Festivalen har tidligere gått under navnene Happy Days Sound Festival og Grønland Kammermusikkfestival. I 2012 fikk festivalen navnet Only Connect Festival Of Sound.

Only Connect har som mål å lage nye forbindelser mellom musikalske felt, kunstformer, musikere og komponister. 

2017  - Only Connect, 18. - 20. mai
Vi gjentar fjorårets suksess med å innta de fantastiske lokalene på Sentralen i Oslo, hvor du kan oppleve spennende sjangermøter og eksperimentelle krumspring i ensembleverk, lydkunst, improvisasjon og masse mer.

2016 - Tectonics, 20. - 21. mai.
Et kuratorisk samarbeid med den internasjonale festivalen Tectonics og dirigent Ilan Volkov, som presenterer program med moderne klassisk musikk i møte med improvisasjon, støy og andre samtidssjangre, på nyåpnede Sentralen i Oslo.
Se bilder.

2015 - The Deep, 4. - 6. juni. 
En utforskning av lyden av dypet, med en fire meter høy octobass, sjamanistisk sang, lave frekvenser, et ekkofritt kammer, lyden av jordas indre og Miami Bass. 
Se bilder.

2014 - J.G. Ballard, 22. - 24. mai
.
Denne utgaven av Only Connect ble en tverrkunstnerisk musikkfestival. Utgangspunkt for programmet var ideene og universet til den innflytelsesrike britiske forfatteren J.G. Ballard og ble kuratert av nyMusikk i samarbeid med redaktør og skribent Audun Vinger. 
Se bilder.

2013 - Machine Dreams, 5. - 8. juni. 

I 2013 gikk Only Connect under navnet Machine Dreams. Drømmer om musikkmaskiner: konserter, filmvisninger, foredrag og performance. Opplev futuristiske, forgagne og fiktive musikkmaskiner, utopiske instrumentideer og dystopisk mekanikk. 
Se bilder.

2012 - A Tonal View of Times Tomorrow, 7. - 10. juni
.
Den første Only Connect-festivalen utforsket ideer om tidsreiser, reiser mellom fortid, nåtid og fremtid, og kunstneriske visjoner for fremtiden. Den belyste lyden som brukt i installasjon, performance, film og litteratur. 

Kunstnerisk leder Anne Hilde Neset om festivalen:
«Uttrykket ”only connect” kommer fra en epigraf i en roman av forfatteren E.M. Forster. Epigrafen oppsummerer en interesse for å lage koblinger – mellom mennesker, forskjellige kunstformer og sjanger- og landegrenser. 

Det er en åpen festival, som har konseptuell forankring i og med at den er tematisert. Tematiseringen er tenkt som en døråpner, meningen er å gi en inngang til musikken uten at man skal behøve å være lommekjent med komponistene og utøverne eller samtidsmusikk og lydkunst som helhet. Da kan man åpne for et større publikum uten å kompromittere på innholdet, og uten å måtte forholde seg til ’headlinere’ i stor grad.

Festivalen skal altså kunne vekke nysgjerrighet og eventyrlyst uansett om man har studert samtidsmusikk eller ei og den kan inneholde mange kunstformer men forholder seg alltid til lyd på en grunnleggende måte.»

Hentet fra intervju med Ballade, 26. juni 2015

Only Connect 2016.
Only Connect 2015.
Only Connect 2014.
Only Connect 2013.
Only Connect 2012.

Design: Non-Format.