nyMusikk Bergen presenterer: 

NoXas med Berit Norbakken Solset

NoXaS er en norsk saxofonkvartett som ble etablert i 2007 og har siden den gang markert seg som et kvalitetsensemble med flere samarbeidspartnere blant eliten av norske musikere og ensembler.

Konserten til NoXaS på Landmark blir den siste på Norgesturnéen de la ut på i høst. De presenterer nyskrevet musikk for kvartetten av Jon Øivind Ness (“Wræpp”) og utdrag fra “Roman for saxofonkvartett” av Lasse Thoresen (1988). Ekslusivt for nyMusikk Bergen fremfører de «Ock av törnen» av Karin Rehnqvist, med sangsolist Berit Norbakken Solstad.

NoXas:
Ida Kristine Zimmermann Olsen
Lars Lien
Roger Andreas Holme
René Wiik

Gjestesolist: Berit Norbakken Solset, vokal.

Instrumentet Adolph Sax laget for nærmere 200 år siden er klart forskjellige fra de moderne saxofonene de aller fleste bruker i dag. NoXaS har valgt å spille på instrumenter som er produsert i henhold til Adolphe Sax sine akustiske spesifikasjoner, og instrumentene er alle produsert i perioden 1920-40 av den høyt kvalifiserte instrumentfabrikken Buescher. Kvartetten har dermed tilegnet seg den særegne tonale klangrikdommen som kjennetegner saxofoner fra denne perioden. Helt siden oppstarten har kvartetten hatt løpende dialog med komponister om samarbeid og utvikling av nye verk for denne spennende ensemblevarianten. Dette har resultert i flere nye verk spesielt tilegnet NoXaS.

9. februar 2019
Bergen Kunsthall 
19:00

Konsertstart kl 19:00
Billettsalg/dørene åpner kl 1830

Billett: 150 kr, student/nyMusikk: 100 kr.

Facebook-event