nyMusikk Bergen:

North of North

nyMusikk Bergen inviterer til to konserter med den australske trioen North of North som består av Anthony Pateras (piano), Scott Tinkler (trompet) og Erkki Veltheim (fiolin). Lørdag 5. mai er en familiekonsert på Bergen Offentlige Bibliotek.

North by North. Foto: Sabina Maselli.

Australske North by Noth trekker inspirasjon fra improvisasjon, karnatisk musikk, komposisjon fra det 20. og 21. århundre, matematiske teorier og åpne former for jazz. Musikken deres smeltes sammen av virtuosisk instrumentalisme, kritisk lytting og en delt filosofi om musikalsk og fysisk disiplin. Trioen ble formet i Berlin i 2015 og ga ut debutalbumet Moment In And Of Itsself (Immediata) i 2016. Etter å ha spilt på Hobarts prestisjefylte MONA FOMA festival, legger trioen ut på sin andre Europa-turné.

nyMusikk Krapyl: Biblioteksmusikken, 5. mai
Piano, fiolin og trompet som leker seg i musikken slik som barn liker seg i leken, slik voksne gjerne har glemt. North of North kommer den lange veien fra Australia for å minne oss på leken og improvisasjonen, og hvor herlig det er å nullstille seg som voksen eller barn og være tilstede i musikken. Midt i sentrum av deg selv, midt i sentrum av musikken, midt i sentrum av byen. 
 

4. mai 2018
Gimle 
19:00

Adresse: Kong Oscars gate 18

Inngang: kr 80 / 50 (student) / gratis (medlemmer)
Betaling i døren

5. mai 2018
Bergen Offentlige Bibliotek
13:00

nyMusikk Krapyl: Biblioteksmusikken
Gratis inngang

Facebook-event